Arkadaşlar mirasla ilgili sorunum var ve bu konuda kanuni bilgi sahibi değilim eğer forum kurallarına aykırı değilse yardımızı rica ediyorum.
Printable View
Arkadaşlar mirasla ilgili sorunum var ve bu konuda kanuni bilgi sahibi değilim eğer forum kurallarına aykırı değilse yardımızı rica ediyorum.
Ne istedinizde yapmadık? :)
Biliyorsak cevap vermek onur verir bize.
Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.
Benim sorunum benim dayım ve annemin babalarından kalma mirası var.Paylaşılmamıs beklıyor.Ve şuan dayım borclar ıcınde yuzuyo ve kendı ustune olan butun malları bağlandı.Ve banka kredi aldıgı için üstüne olan evlerde bağlı.Bu kredi harici borcu için icra işlemi başlarsa üstüne olan malların bağlı olmasından dolayı miras malına girer mi.Şuan oturdugumuz evde miras malı o yüzden soruyorum.
Borçlu dayınızın miras üzerindeki hissesine haciz konulabilir.
:( o zaman paranın tahsili için miras mallarının paylasılması gerekır biz kendi aramızda paylasamazsak devlet bize paylaştırıyomus bundada devlet kendı payını alıyormus dogru mudur devletın aldıgı oran nedir.Veya söyle sorayım biz 10 lirayı paylasırsak 5 bize 5 dayıma ama devlet bunu satısa cıkartıcak buda pıyasa degerının altı olucak yanı 6 liraya bunu 2 bize 2 dayıya 2 devlete bu şekildemi oluyor.
Ortaklığın giderilmesi için dava harcını ve diğer masraflarını ödeyeceksiniz sonra satış işlemi için masraf ödeyeceksiniz ama oranlar hakkında kesin bilgim yok. Ama devlet eşit pay almıyor bindelik oranlarda alıyor harcı.
Bu masraflar Çok para tutarmı mesela Onu gecelim devlet sattıgında değerinin cok altında satılıyomus dogru mudur.Bizim alıcak gücümüz yok o yüzden devletin satmasıdan başka ve ödenene razı olmaktan başka caremız yok sanırım