Askerlige kendiligimden teslim
Selam herkese.
yasim Eylül 1970de 38 oldu ve almanyada kalmaktayim ve cifte vatandasim. Askerligimi 38e kadar uzatmistim ama maglesef son yillarda manevi durmlarimdan dolayi ilgilenmem kesinlikle mümkün olmadi.
Simdi bilenlere sorum:
Kendiligimden ucak ile TR'ye gidip teslim olmak istiyorum. Beni neler bekliyor? Neler olabilir ve olacak? Lütfen ve kalpten bilenlere rica ediyorum cevaplar icin.
Saygilarimla ve hörmetlerle simdiden tesekkürler
Cevap: Askerlige kendiligimden teslim
Selam,
maglesef ikinci sorum da yanitsiz ve cevapsiz kaldi. Halbuki yasi gecmis ve kendiliginden askere teslim olmak isteyen tek ben degilim sanirim ve teslim olmak isteyenlerde merak etmisdir. Ama bu soru cevapsiz kalinca insanlarin "korkmasi" gayet dogal oldugunu sanirim.
Benim durumuma düsenler icin hakiketten cevap verecek kimseler yok mu?
Saygilarimi sunarim.
Alıntı:
Menzur_123 rumuzlu üyeden alıntı
Selam,
maglesef ikinci sorum da yanitsiz ve cevapsiz kaldi. Halbuki yasi gecmis ve kendiliginden askere teslim olmak isteyen tek ben degilim sanirim ve teslim olmak isteyenlerde merak etmisdir. Ama bu soru cevapsiz kalinca insanlarin "korkmasi" gayet dogal oldugunu sanirim.
Benim durumuma düsenler icin hakiketten cevap verecek kimseler yok mu?
Saygilarimi sunarim.
hocam sanırım bedelliden faydalanma durumunuz yok.38 yaşına kadar urtdışındaki vatandaşlarımıza tecil hakkı veriyor.üç yıl orda kaldıgını ispatlarsa (sizinkinde böyle bir sorun çıkmaz gibi)bedellli hakkı doguyor.
ama sizin şuanda karşılasacagız durumu tam bilmiyorum.geçmişteki örneklerden.
ama öncesinde vatandaşlıktan çıkarma vardı geçen yıl bu kalktı!
fakat ülkeye giriş yapar yapmaz kaçak oldugunuz anlaşılacak (yurtdışı tecil süresi 38 dir) ve işlem yapılıp birliğinize teslim edilebirrsiniz.size tavsiyem bedelliyi düşünün 38den sonrada muracaat edilebiliyor diye biliyor.
umarım yardımcı olmuşumdur
yurt dışı için bedelli hakkı var diye biliyorum konula ilgili kütüğünüze kayıtlı askerlik şubesini arayınız ve sormak istediğiniz her şeyi sorun ve bununla yüzleşin