Askerlikte geçen süre borçlanmasam dahi fiili hizmetten sayılırmı
Merhaba; öncelikle bizim gibi memurlara bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.Ben MKEK Mühimmat Fb. Mali işler Md.de çalışmaktayım. 01.08.2000 Tarihinde memur olarak göreve başladım.
2002 Kasım - 2003 Temmuz arası kısa dönem er olarak askerliğimi yaptım.Bu süreyi borçlanmadım.Askerlikte geçen sürem MKEK Kurumu tarafından kurumdaki hizmet süremden borçlanmadığım için düşülüyor.MKEK kurumu 01.08.2010 yılında benim yıllık iznim 20 olur 30 olmaz (Askerliği borçlanmadığım için) dedi.Acaba Mkek Kurumunun uygulaması doğrumudur? Değilse bir hak iddaa edebilirmiyim?
Ayrıca; Mkek Mühimmat FB.Müdürlüğü 2008 yılında bizleri 160 saat süren M.E.B. bağlı Halk eğitim merkezi hocaları tarafından Kurumumuza ait bilgisayar ünitesinde bilgisayar kursuna gönderdi ve sınava girerek sertifika aldık. Katıldığımız dönemlerde fabrikada çalışıyormuşuz gibi işlem yapıldı bu dönem zarfında izinli sayılmadık. 2009 yılında açılan Görevde yükselme sınavında MKEK Mühimmat Fab. İdari işler Müdürlüğü tarafından bu 2008 yılında almış olduğumuz sertifikaların puan hesaplamasında dikkate alınamayacağını neden olarakta MKEK Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğünün bu konuda eğitim planlaması içerisinde bu eğitimin olmaması bu eğitimin Fabrika müdürlüğünce Eğitim Şube Müdürlüğüne bildirilmemiş olması nedeniyle dikkate alınmamıştır.
Bu eğitim alınırken kurumun bütün imkanları toplam kalite anlayışı gereğince seferber edilmiş kurumun nitelikli eleman ihtiyacını gidermek amaçlanmıştır.
1- Bu aldığımız eğitimin yükselme sınavında sayılmaması için bir genelge veya tebliğ varmıdır diğer kurumlarda uygulama nasıldır.Kurumun uygulaması doğrumudur?
2- Sendikalar Yükselme sınavında puan getirecek kurumlar arası yazışma yapılarak eğitim, seminer almamıza öncülük edebilirlermi?
Sorum biraz uzun olduğu için özür dilerim bizlere yol gösterirseniz yardımcı olursanız size çok sevinirim şimdiden çok ama çok Teşekkürler...
Cevap: Askerlikte geçen süre borçlanmasam dahi fiili hizmetten sayılırmı
Bildiğim bölümlere cevap vereyim.
Yıllık izin konusunda "06.06.2002 tarihli Resmi Gazetedeki 154 nolu Devlet Memurları Tebliğini" inceleyiniz.
Emekli kesenekleri askerlik süresince yatırılmadığı için; ne yıllık izin, ne de emeklilik süresi hesabında dikkâte alınmaz.
İyi günler...