Limited Şirkette kazanç dağılımı
Bir Limited şirkette %25 hissem var. Bugüne kadar şirketin karından hiç bir pay almadım. Şirket müdürü ve diğer ortak benden habersiz şirketin tüm kazancını ve mal varlığını bölüşmüşler, şirketi de tasfiye etmeye çalışıyorlar. Şu an şirketi taşıdıkları için ve benden kaçtıkları için son durumunu bilmiyorum. Aradan 5 sene geçti, şirket hala faal durumda ise hakkımı nasıl alabilirim? Saygılarımla
Cevap: Limited Şirkette kazanç dağılımı
Alıntı:
erhan-1973 rumuzlu üyeden alıntı
Bir Limited şirkette %25 hissem var. Bugüne kadar şirketin karından hiç bir pay almadım. Şirket müdürü ve diğer ortak benden habersiz şirketin tüm kazancını ve mal varlığını bölüşmüşler, şirketi de tasfiye etmeye çalışıyorlar. Şu an şirketi taşıdıkları için ve benden kaçtıkları için son durumunu bilmiyorum. Aradan 5 sene geçti, şirket hala faal durumda ise hakkımı nasıl alabilirim? Saygılarımla
Ticaret odasından son adresini alabilirsiniz. Ticaret mahkemesine dava çarak şirketin gelirinden payınızı isteyin. Yüzde doksan sizinde payınızı aldığınızı gösterir bir şekilde yerinize imza atmışlardır. Mahkemede bu imzaların sahte olduğunu kolayca kanıtlayabilirsiniz.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Cevap: Limited Şirkette kazanç dağılımı
Teşekkür ederim Selçuk Bey.