sayın hocam saygılarımı sunarım
İbadethanelerden su parası alınmayacağına ilişkin bir kanun var mı acaba? varsa lütfen yazar mısınız
Printable View
sayın hocam saygılarımı sunarım
İbadethanelerden su parası alınmayacağına ilişkin bir kanun var mı acaba? varsa lütfen yazar mısınız
Bu konuda yasal bir düzenleme yok. Su satışı belediyelerce yapılıyor ve fiat tarifeleri de ilgili belediye meclisince belirleniyor.
Öte yandan, elektrik konusunda bir düzenleme var. İbadethanelerin elektrik giderleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ödenir, diyor...
sayın hocam galiba belediye meclisi tarafından alınacak encümen kararı ile oluyor .doğrumu bilmiyorum ama bir de bilgi kirliliği var hocam herkes yazmış yasal bir düzenleme var diye hani nerede varsa yaz kardeşim yaaa.
Caminin suyunu mu kestireceksiniz?
hayır sayın av. engin oğuz bey.bazı şeyleri araştırıp öğrenmeli.aslında tam tersi bir durum olursa anında gereken cevabın verilmesi için gerekli ... ama siz yanlış anlamışsanız o başka.camiinin suyunu kestirmek için araştırma yapmak çok ............. birşey.ben böyle şeyler asla yapmam .
Su yaşam için zorunlu bir maddedir desek, bu sefer evlerimizde kullandığımız suyun da bedava olması gerekirdi. Burada ayrımın neye göre yapılması gerektiği konusunda empati yapalım.
Ben merak ettiğim için sordum. Hep siz soracak değilsiniz ya?
Camilerin elektrik, su,doğalgaz vs ihtiyaçları için ayda 1-2 kez cuma çıkışı yardım toplanır. İhtiyaçların bu yardımlarla karşılandığını biliyorum.
Camiler de hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılıyor. Devlete millete hiç mi külfeti yok? elbet vardır personel vs. ama gereklidir. Camiler de insanlara insan olun diye öğüt veriliyor bir eğitim kurumudur aynı zamanda, e beş vakit namazı aerobik olarak kabul etseniz sağlık merkezi olarak da değerlendirilebilir.