-
Çekte tahrifat
Değerli avukat arkadaşlarım,
Onlarca avukat arkadaşa danışıp profesyonel fikirlerini aldıktan sonra savcılığa aşağıdaki şekilde bir dilekçe yazmam gerektiğine karar verdik.Dilekçe kendini anlatıyor zaten,olayla/dilekçeyle ilgili fikir ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok teşekkür ederim şimdiden..
----- Cumhuriyet Başsavcılığına,
Müşteki: ----------
sanık : --------
Suç tarihi : ---------
2007 yılında 20.07.2007 ve 25.07.2007 tarihine,5000 TL'lik "hamiline" olarak doldurup kullanmak üzere çek defterimden kopardığım 2 adet çekimi daha sonra kullanmaktan vazgeçtim.2007 yılı Eylül ayında,o dönemki yoğunluğum sonucu çekleri kaybetmeme rağmen,gerek vadeleri geçmiş olduğu için,gerekse de fırsat bulamadığım için bunu yetkili merciilere bildirmeyi ihmal ettim.
2009 yılı 20 temmuz sabahı bankamdan gelen bir telefon sonucu 20.07.2009 ve 25.07.2009 tarihli 2 adet 5000 TL.lik çek ödemem olduğunu öğrenince,gerek zamanım olmadığı için,gerekse de icra takibine maruz kalmamak için ister istemez söz konusu birinci çeki ödemek durumunda kaldım.Ödememe mütakip elime geçen çek fotokopisinden de çekteki 2007 yılının sonundaki 7 rakamının sonradan şüpheli olarak 9'a çevrildiğini farkettim.
2007 yılında kesmiş olduğum bu çekin daha sonradan üzerinde oynama yapılarak 2009 yılında benden tahsil edilmeye çalışılmasının suç unsuru teşkil ettiğinden savcılığınıza müracaat etme zorunluluğu doğmuştur.Suç unsuru olan bu 2 adet çekin incelenmesinin ve suça iştirak eden sanık veya sanıklar hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılmalarının ve bu suçtan doğan zararımın giderilmesini arz ve talep ederim.
Saygılarımla,
NOT : Kimi avukat arkadaş bana savcılığa başvurma,çek iptal davası aç,2nci için karşılıksız damgasını ye,icra açılsın,itiraz et,o noktada belirt çekte sahtecilik var diye dedi.
Kimi arkadaş ise savcılığa suç duyurusunda bulun,2nciyi ödemekten men dilekçesi gönder,sonra bir de ödediğim ilk çek için geri alma davası aç dedi.
Kafam çarman çorman oldu tabi..
Neyse şindiden teşekkürler değerli fikirleriniz için..
-
Cevap: Çekte tahrifat
Değerli arkadaşlar,
Bugünki gelişmeler sonucu şöyle bir yol ayrımına geldim,bana avukatlar 2-3 yoldan bahsettiler.Hangisi en mantıklı,hızlı yada çözüm odaklıdır sizden de fikir almak isterim.
İlki, tahrifat yapıldığını düşündüğün 2nci çeki ödeme (ilkini zaten ödemiş bulundum), icra açılsın,itiraz et,gerekçeni orda belirt.ilki için de geri almak için dava aç.
ikincisi,icrayı beklemeden savcıya git suç duyurusunda bulun.Bütün olayı orda dilekçene yaz.(tüm cirantaların başı ağrıyacağı için,benim de başım çok ağrıtırmış gibi geliyor.)
Üçüncüsü biraz alternatif ama,2nciyi de öde,üzerine düşeni yap, ardından ikisi içinde son cirantaya geri alma davası aç dediler.
Sizce hangi yolu uygulamalıyım,şimdiden teşekkürler değerli fikirleriniz için..