-
Paramı alamıyorum
selamlar herkese. Eski işyerimden ayrılalı bir buçuk ay oldu fakat; hala paramı alamadım. Bunun üzerine işyerine gittim fakat kendisi olmadığından msnden akşam yazdım. geldim yoktunuz diye, sonrasında oda bana : Slm hayırdır demiş. bende durumu anlattım para almaya geldim bilet alacagım diye; o da bana benim onu sattıgımı bu nedenele bana paramı gec vereceğini onun sinirinin gecmesini beklemem gerektiğini söyledi, ve benimle birlikte aynı dönem çalışan 2 kız için f....e dedi. bende "onlar f....e değil naptılar sizede öle diosunuz" dedim o da "bizde satanlara ...... derler sizde ne derler zararım 2bin lira , siz sattınız beni" dedi. Şimdi ben de hem bir hakaret davası hemde paramı vermediği için ayrıca başka bir dava daha açmak istiyorum. Msnden yazışmalarımızı kaydettim inş. bir değer taşıyordur. Ayrıca adam ssk yatıracağım demişti ilk telefonda iş görüşmesi yaptığımızda fakat sonrasında yatırmadı,ben sordum 1. nde yatıracağım dedi,sonra ayın 10 nda ögrendm hala yatırmamış. Birde maaş önce bin lira demişti telde fakat sonra, aradan 20 gün geçtikden sonra ben öyle bşey demedim dedi çıktı. Beni sabah 8 gece 1-2 calıştırıyordu, şimdi hem maaşımı vermedi (yarısını alabildim sadece) sinirimin geçmesini bekle, bende herkes maaşını vaktinde alır satanlar hariç dedi,hemde bizde satanlara ..... derler dedi. Sonrasında bu konuşmayı öğrenen nişanlım adamı aradı adam telefonu ona açmadığı gibi bana da msnden "bu arayan dostun mu postun mu "diye yazmış. Şimdi ben ne yapabilirim? eli kolu bağlı oturup adamın hakaretlerine ve hakkımı yemesine göz yumamam. Adam hem ssk mı yatırmadı yatırcam deyip; hem maaşımı kesti ; hemde paramı vermedi, üstüne birde hakaret etti. Şimdi ben bir yada birkaç tane dava açmak istiyorum bu adama karşı fakat; nereye, nasıl başvuracağım konusunda hiç bir fikir sahibi değilim. bulunduğum yer küçük galiba sadece ağır ceza mahkemesi varmış, benim bahsettiğim konuya bakar mı? yoksa bizzat gidip bağlı bulunduğumuz ildeki mahkemeye mi başvuracağım? ayrıca dava sonuçlanması ne kadar sürer. şahitlerim,kayıtlarım var, fakat yinede etrafımdakiler mahkeme mahkeme dolaşacaksın,uğraşma diyor, ama ben birşey yapmalıyım bukadar haksızlığa karşın.
-
Cevap: Paramı alamıyorum
pardon ne iş yapıyordunuz. ?
-
sizinle aynı durumdayım bizde 3 kişi işten çıktık ve paramızın bırakın yarısını 5 kuruşunu alamıyoruz 1 aydır bekliyoruz bize telefonda param yok diyor personeli arayıp bu ayki satışınız ne kadar diyoruz 33milyar diyolar ve adam param yok kendimimi satıyım diyor yemeğimi iyip bilgisayarımı telefonumu kullandınız ne parası param olursa veririm diyor bizde napacağımızı şaşırmış durumdayız mahkeme en aşağı 18 aydan sonra başlar diyolar o kadar nasıl bekliycez bilmiyorum biz noterden ihtar çekmeyi düşünüyoruz ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyoruz.
-
Noterden ihtar göndermeniz sağlıklı olur elbette.
Hatta daha sağlıklı olsun isterseniz,göndereceğiniz ihtarda biraz noktalama işareti biraz da cümle başlarında büyük harf kullanmanızı öneririm.Daha anlaşılır olacaktır emin olun!
-
Noterden ihtar göndermek ?
açıkcası bilmiyordum böle birşey? Biraz araştırayım.Turizmde çalışıyorum.
-
Peki ihtar gönderirken 4 ay boyunca alamadığım asgari geçim indirimi hakkımı talep edebilirmiyim.
-
-
Erdoğan bey gerçekten verdiğiniz gayet açıklayıcı ve yardımcı cevaplarınız için çok teşekkürler.