Yuksek Lisans (Lisansustu / Master) Mezunu, Mali Musavir Belgesini Otomatikman Alabiliyor mu?

Merhaba,
Yuksek Lisans (Lisansustu / Master) Mezunu, Mali Musavir Belgesini Otomatikman Alabiliyor mu?
Ben, Anadolu universitesi Acikogretim Fakultesi - Isletme mezunuyum. Su an da Amerika da Isletme Yuksek Lisansi (Finans odakli) yapiyorum  (Master of Business Administration - Finance).
Master programini tamamlayip Turkiye ye dondugumde otomatikman Mali Musavir sertifikasi alabilir miyim?  
Tesekkurler

Cevap: Yuksek Lisans (Lisansustu / Master) Mezunu, Mali Musavir Belgesini Otomatikman Alabiliyor mu?

Cevap: Yuksek Lisans (Lisansustu / Master) Mezunu, Mali Musavir Belgesini Otomatikman Alabiliyor mu?

@coban hocam sagolasin adres icin. Fakat benim durumla ilgili birsey yok.

Alıntı:

çözümlemeci rumuzlu üyeden alıntı

Merhaba,
Ben, Anadolu universitesi Acikogretim Fakultesi - Isletme mezunuyum. Su an da Amerika da Isletme Yuksek Lisansi (Finans odakli) yapiyorum  (Master of Business Administration - Finance).
Master programini tamamlayip Turkiye ye dondugumde otomatikman Mali Musavir sertifikasi alabilir miyim?  
Tesekkurler

Maalesef alamıyorsunuz. Yine staj yapmanız gerekiyor. Otomotikmen belge alanlar yüzünden meslek bu ülkede para kazandırmaz hale geldi. Meslek yasası ilk çıktıgında herkese belge veriliyordu. Ama artık sınava girerek belge almanız mümkün. Ancak çok merak etmeyin. Sınavlarda çok kolay...
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN

Yanit icin tesekkurler. Ama uzuldum. Sonucta iki sene yuksek lisans egitimi aldiktan sonra tekrardan universite mezunu gibi muamele gormekte pek adil olmuyor.

Alıntı:

Yanit icin tesekkurler. Ama uzuldum. Sonucta iki sene yuksek lisans egitimi aldiktan sonra tekrardan universite mezunu gibi muamele gormekte pek adil olmuyor.

Yok öyle düşünme.. Master yapmış birisi o sınavları kolayca verir. Ama kimler mali müşavirlik için başvuruyor görsen sende hak verirsin...

Peki hangi sinavlara girecegiz? Benim bildigim Staj oncesi Staji Hazirlik Sinavi ve daha sonrasinda Mali Musavirlik sinavi diye 2 tane sinav vermemiz gerekiyor, oyle mi?
Sinavlara hazirlanmak icin kaynak/kitap/soru kitapciklari onerilerinizi bekliyorum.
Bu nasildir? (Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Soru ve Cevapları TESMER) : http://www.tulumba.com/storeItem.asp?ic=zBK335517CB062

Alıntı:

Peki hangi sinavlara girecegiz? Benim bildigim Staj oncesi Staji Hazirlik Sinavi ve daha sonrasinda Mali Musavirlik sinavi diye 2 tane sinav vermemiz gerekiyor, oyle mi?
Sinavlara hazirlanmak icin kaynak/kitap/soru kitapciklari onerilerinizi bekliyorum.
Bu nasildir? (Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Soru ve Cevapları TESMER) : 
http://www.tulumba.com/storeItem.asp?ic=zBK335517CB062

Öncelikle staja başlama sınavına girmeniz gerekiyor.Bu sınav bitirme SINAVLARINDAN ZORDUR. Test usuludür. Soru sayısı ve usulleri her sınavda değişmektedir. 
Bitirme sınavları ise 7 dersten oluşur. Klasik sınavdır. Beş defa sınava (sadece kaldığınız derslerden) girme hakkına sahipsiniz.
1-Genel Muhasebe
2-Maliyet Muhasebesi
3-Muhasebe Denetimi
4-Meslek Hukuku
5-Mali Tablolar Analizi
6-Vergi Hukuku
7-Temel Hukuk Bilgisi