Apartmanın en küçük dairesinin yakıt borcu
Herkese selamlar... Kanunlar kısmını okudum yazmadan önce ama bu konudaki soruma bir cevap bulamadım.
32 dairelik bir apartmanda, zemin katta oturuyoruz. Doğalgazlı merkezi sistemle ısınıyoruz...Apartmanın en küçük dairesi bizim... Diğer dairelerden bizim daireden daha fazla petek ve boru geçmekte ve onların daireler daha geniş.. Apartmanın en küçük dairesine sahip olarak, kanunlara göre onlarla farklı yakıt borcu ödememiz gerekmiyormu?
Cevap: Apartmanın en küçük dairesinin yakıt borcu
Yönetim planı birinci olarak bakmanız gereken belge. Herhangi bir düzenleme yoksa o zaman hisse oranında yakıt gideri ödemelisiniz.
Bahsetmiş olduğunuz gider, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre (m:20) ortak giderlerden olup; KMK m:20/1-b'ye göre eşit ödeme esasına göre değil ;arsa payınız oranında ödemeniz gereken bir ortak giderdir.Ancak arsa payınıza göre ödeyebilmeniz için KMK m:20/1 (ilk cümle) 'e göre arsa malikleriyle başkaca bir anlaşma yapmamış olmanız gereklidir.
Yönetim planına burada dikkat edilmelidir.
Ayrıca bu cevabı yazmış olduğunuz yazıya göre yazmaktayım .Diğer değişkenler için bir avukata başvurmanızı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim çok sağolun... İlk işim yönetim planını istemek olucak...
Bu arada arkadaşlar birşey daha eklemek istiyorum. Arsa payı dediğiniz evimizin kaç metre kare oldugu değil mi? Bir de bahsettiğiniz kanunda ortak bakım onarım yerleri için de arsa payı oranın da demiş, benim anladıgıma göre asansör yapıldıgında da ben arsa payı oranımda ücret ödeyebilirim. Yanlışsam düzeltir misiniz?