Emekli maaşı haciz kaldırması - Örnekli
Bir banka tarrafından izin verilmeksizin kesintiye başlamıştılar ve bunu Emekli maas haczedilemez kısmındakı kanunu (SGK 5510 sayılı 93 Maddesi )
25 05 2009 ayında 5 icra dairesine bıraktım ve bu ay temmuz ayında kesintinin devam ettiğini gördüm oysa icra dairesinde 1 ay gibi sürebilir demişti kontrol edersiniz demişti bazıları diyor 4 ay sürer diye bu bukadar geç kalabilirmi ben yazdıgım yazı örenğini gönderiyorum.
YÖNETİM:
Sitemizden verilecek dilekçe örnekleri nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önlenebilmesi amacıyla dilekç örnekleri linkleri kaldırılmıştır.
Cevap: Emekli maaşı haciz kaldırması - Örnekli
dilekçeyi görebiliyomusunuz?
Cevap: Emekli maaşı haciz kaldırması - Örnekli
-------------------------ÖRNEK---------------------------
5.İCRA MAHKEMESİNE
ŞİŞLİ
DAVACI : İLHAN HAKKI Samanyolu Cad. Terzi Sok.No:4
BAYRAMPAŞA/İSTANBUL
DAVALI : YAPI KREDİ BANKASI A.Ş
VEKİLİ : AV. Hayri KARAMAN Soner Cad. Zafer Sok. No:8 Kat 2-3
Harbiye/ŞİŞLİ/İSTANBUL
İCRA DOSYASI : ŞİŞLİ 5 İCRA 2006/19055 Nolu Dosya Numaralı ŞİŞLİ/İSTANBUL
DAVA : SSK Emekli Maaşımın konulan haczin iptaline veya kaldırılmasına karar verilmesini arz ederim (SGK 5510 sayılı 93 Maddesi )
AÇIKLAMA : Davalı Vekili tarafından Şişli 5 icra Mahkemesi Müdürlüğünün 2006/19055
Esas Sayılı dosyası ile adıma icra takibinde bulunulmuş
Şimdi ise SSK dan almakta olduğum emekli maaşımın üzerine haciz konulmuş ve maaşımdan halen kesinti yapılmaktadır
Halbuki SSK kanunun 121 maddesi ve SGK kanunun 5510 sayılı yasa ve 93 maddesi gereğince SSK dan alınan maaş üzerine nafaka alacağından başka alacaklar için haciz edilemez denilmektedir.
Bu nedenle anılan maaşımın üzerine konulan haczin iptaline veya kaldırılmasına karar verilmesi için sayın mahkemenize bu sebeplere binaen iş bu davanın açılması zaruri olmuştur.
HUKİKİ NEDENLER: İlgili yasa hükümleri.
D E L İ L L E R : Ek-1 ŞİŞLİ 5 İcra müdürlüğünün 2006/19055 esas sayılı dosyası
Ek-2 SGK Sayılı yasa eki
NETİCE-İ TALEP : Yukarda arz ve izaha çalıştığım nedenlerden dolayı SSK maaşımın üzerine konulan haczin iptaline veya kaldırılmasına karar verilmesini mahkeme masraflarının davalıya tahmilini arz ve talep ederim. 25.05.2009
DAVACI
İLHAN HAKKI
Dosya içeriğidir