-
İmza Sendromu
Merhabalar.. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.. Konunun aciliyeti olduğu için ve çevrede pek de bilgili biri olmadığı için bu siteye denk geldim.. Benim için gerçekten iyi bişey oldu.
Uzatmadan konuya geçmek istiyorum. Benim dedemin vakti zamanından kalma arsası varmış.. Ama yıllardır alıcı bulunamıyordu.. Bu dediğim yer edindiğim bilgiye göre Başakşehir taraflarında.. Şimdi bi alıcı var. Bu kişi de aileden. Akraba yani. Fakat şöyle ki,arsa bikaç hissedara paylaştırılmış vaziyette. Dedem sadece kendine ayrılan kısmı satmak istiyor. Ama bize söylenene göre, diğer hissedarlardan imza almak gerekiyormuş.. Şuan çoğu imza alındı ama iki kardeş imza vermek istemiyor.. Onların kendine ayrılan kısımlarıda eğer alırsa bu alıcı; ancak öyle imza vereceklermiş.. Ama alıcı olan akraba bunu istemiyor ve dolayısı ile imza verilmediği için satış işlemi gerçekleşemiyor.. Bu tam bir aydır süründürüyor bizi..Daha önce vakti zamanında hissedarlardan biri satış işlemi yapmış ama bizim hiçbir şekilde haberimiz ve onayımız olmadan. Sanırım noter kanalı ile gerçekleşmiş. Alıcı; noter istemiyor işini sağlama almak istiyormuş. Ama bu durumda da imza gerekiyor ama o iki kardeş imza vermiyor.. Ayrıca da; dedemin elinde bu yerin tapusu bulunmuyor. Zamanında çıkartmamışlar.. Ama yer ona ait bir takım belgeleri mevcut( pafta ikametgah vs vs ).. Bunun başka çıkar yolu yok mudur? Biz nasıl satış işlemini gerçekleştirebiliriz en kısa zamanda? Bununla ilgili yasalar ne diyor bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok ama çok sevinirim.. Durumun aciliyeti bi hayli yüksek çünkü... Teşekkür ederim, Saygılarımla...
-
Cevap: İmza Sendromu
Sanırım görmediniz halen.. Neyse tekrar çok acil olduğunu ve önemli olduğunu vurgulamak isterim.. Bir cümle. bir yol gösteriş..
-
Cevap: İmza Sendromu
Söz konusu arsada hissedarlık iştirak halinde ise ancak ortaklığın giğderilmesi davası açamak suretiyle çözümleyebilirsiniz. Hisseler ayrılmış ve belirli imar ifraz durumu elveriyorsa müşterek mülkiyet halinde bir ortaklık söz konusu ise hissedarların tamamına noterden şufa hakkını kullanmaları için ihtar çekilir kullanılmazsa 3.kişilere satılması mümkün olur kanaatindeyim.
Daha kesin bilgi için elinizdeki belgelerle bir avukatla yüz yüze görüşmenizde yarar görüyorum. Esenkalın.