Emekli Sandığı Vefat sonrası işlemler
Merhabalar,
Babamı 19 Temmuz 2009 tarihinde kaybettik. Babam 2002 den bu yana Emekli Sandığı emeklisi olup emekli maaşını almaktaydı. Maaşından yararlanabilecek sadece annem ve ben varız. Diğer kardeşlerimin kendi işleri, sosyal sigortaları var. Kendim lisans 4. sınıf öğrencisiyim.
Babamın maaşından hem benim hem de annemin yararlanmamız için neler yapmalıyız? Nerelere başvurmalıyız?
İlgili kanunda maaş oranları alttaki gibi gösteriliyor. Ben ve annem maaşı ayrı ayrı mı alabiliyoruz? (%60,%30)
Eş, bir yetim = % 60 - % 30,
Bir de ölüm yardımını nasıl alabiliriz?
Cevaplarınız için teşekkürler...
Cevap: Emekli Sandığı Vefat sonrası işlemler
Kardeş,
Bildiğim kadarını söylüyorum.Nüfus Müdürlüğünden "Vukatlı nüfus kaydı" nı alıyorsunuz.Öğrenci belgenizi ekliyorsunuz.Ölüm belgesinin bir fotokopisini de ekliyorsunuz.Ne olur ne olmaz diye ikişer -Aslında belki bir-fotoğraf.Bunları E.S.Genel Müdürlüğü veya bağlı olduğunuz bölgenin E.S.Bölge Müdürlüğüne gönderiyorsunuz.Onlar -Varsa- eksik evraklarınızı bildirerek, doldurmanız gerekenler dahil,boşlarını size gönderiyorlar ve işler halloluyor.
İyi günler...
Cevap: Emekli Sandığı Vefat sonrası işlemler
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Kardeş,
Bildiğim kadarını söylüyorum.Nüfus Müdürlüğünden "Vukatlı nüfus kaydı" nı alıyorsunuz.Öğrenci belgenizi ekliyorsunuz.Ölüm belgesinin bir fotokopisini de ekliyorsunuz.Ne olur ne olmaz diye ikişer -Aslında belki bir-fotoğraf.Bunları E.S.Genel Müdürlüğü veya bağlı olduğunuz bölgenin E.S.Bölge Müdürlüğüne gönderiyorsunuz.Onlar -Varsa- eksik evraklarınızı bildirerek, doldurmanız gerekenler dahil,boşlarını size gönderiyorlar ve işler halloluyor.
İyi günler...
teşekkür ederim