Cezanın para dönüştürülme ihtimali nedir?
Benim Başıma gelen olay: Bir şahsı Mesajla tehdit etmekle suçlanıyorum.
Farzedelim Hakim Bundan dolayı bana Ceza verdi. Bu cezayı Paraya dönüştürme ihtimalim varmıdır? Bu benim Başıma Gelen İlk Suç vakıası Daha Önce Hiç bir şekilde Sabıkam yoktur. Hakim bunuda Göz önünde Bulundururmu?
Cevap: Cezanın para dönüştürülme ihtimali nedir?
İlk defa suç işliyorsanız; para cezasına çevrilme ihtimali de var, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ihtimali de var (yani cezayı belirli bir süre erteleme, belirlenen süre zarfında tekrar suç işlerseniz hüküm açıklanır)
Alıntı:
RuTH rumuzlu üyeden alıntı
İlk defa suç işliyorsanız; para cezasına çevrilme ihtimali de var, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ihtimali de var (yani cezayı belirli bir süre erteleme, belirlenen süre zarfında tekrar suç işlerseniz hüküm açıklanır)
Çok özür dilerim. Bu siteye daha yeni üyeyim nasıl yorum yapıorum bilmiyorum o yuzden alıntı yaptım.
Bişey sorcaktım...
BENİM Bİ DAVAM VAR 10.20.2009 TARİHİNDE SUÇUM İSE BIÇAKLA KASTEN ADAM YARALAMA VURDUĞUM KİŞİ ARKADAŞIM 2 TANE BAŞINA BIÇAK VURDUM SONRA HASTANEYE GÖTÜRDÜM. BIÇAGIN GİRİŞİ 1CM İLE 3 CM ÖBÜRÜ İSE 1CM İLE 4 CM ARKADAŞIM ŞİKAYETCİ DEĞİL FAKAT KAMU DAVASI. BENİM DAHA ÖNCE HİÇBİR SUCUM SABIKAM YOK BANADA HUKMUN AÇIKLANIP GERİ BIRAKILMASINA DİE Bİ KARAR VERİRLERMİ YOKSA PARA CEZASI ALIRMIYIM.
Alıntı:
Rikebube rumuzlu üyeden alıntı
Çok özür dilerim. Bu siteye daha yeni üyeyim nasıl yorum yapıorum bilmiyorum o yuzden alıntı yaptım.
Bişey sorcaktım...
BENİM Bİ DAVAM VAR 10.20.2009 TARİHİNDE SUÇUM İSE BIÇAKLA KASTEN ADAM YARALAMA VURDUĞUM KİŞİ ARKADAŞIM 2 TANE BAŞINA BIÇAK VURDUM SONRA HASTANEYE GÖTÜRDÜM. BIÇAGIN GİRİŞİ 1CM İLE 3 CM ÖBÜRÜ İSE 1CM İLE 4 CM ARKADAŞIM ŞİKAYETCİ DEĞİL FAKAT KAMU DAVASI. BENİM DAHA ÖNCE HİÇBİR SUCUM SABIKAM YOK BANADA HUKMUN AÇIKLANIP GERİ BIRAKILMASINA DİE Bİ KARAR VERİRLERMİ YOKSA PARA CEZASI ALIRMIYIM.
CMK’nun 231. Maddesine Göre Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması
Uzlaşmaya ilişkin hükümler saklı olmak üzere, soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı suçlarla ilgili olarak sanığa yüklenen suçtan dolayı yapılan yargılama sonunda hükmolunan ceza, bir yıl veya daha az süreli hapis veya adlî para cezası ise; mahkemece, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir.