Konut kredisi konut sigortası
Merhaba,
30/06/2008 tarihinde ykb'den konut kredisi çekmiştik. 1 yıl sonunda eşimi arayıp dask için benim hesabımdan 50 tl çekmek istediklerini yoksa biz dışarda mı yaptırırız diye sormuşlar. Eşim de uğraşmayalım diye 50 tl çekin demiş. akşam gelip baktığımda hesabımdan 45 tl dask bedeli + 182 tl yuvam sigortası bedeli düşülmüş. Hesabımda bunu karşılayacak bakiye olmadığı için hesap eksiye düşmüş. Arayıp sorduğumda muhatap bulamadım, telefona çıkan bayan gidip bankamatik bulup parayı yatırırsam fazi ödemeyeceğimi söledi. Ertesi gün bankaya gittim, yaptıklarının yasal olmadığını, bana sormadan böyle bir işlem yapamayacaklarını söyledim. Orda bayanın biri yaparız dedi. İstediğimizi çekeriz dedi. Dolayısıyla tartıştık ve ne ukalalığım kaldı ne başka bişi. Sözleşmeyi istedim vermediler (kredi verirken bize sözleşme değil, sözleşme öncesi ön bilgi formunu bvermişlerdi başka da bişi vermediler) Veremeyeceğinizi belirten yazı verin dedim, müdür yok onu da veremeyiz dediler. Burada eksiye düşen hesabımı döviz bozdurup kapattığıma mı yanayım, yediğim onca lafa mı. Sormak istediklerim:
* sözleşme öncesi bilgi formunda "konut sigortası yaptırmak zorunlu değildir" yazıyor. Yenilerken bana sormaları, fiyat teklifi vermeleri gerekmez mi? Bu yuvam sigortasının sigorta bedelinin iadesini isteyebilirmiyim?
* Hesabımdan bana sormadan para çekebilirler mi? (maaş hesabım)
* Bu insanlarla muhatap olmamak ve şube bütçelerine katkıda bulunmak istemiyorum. Şubemin değişkliğini talep edebilirmiyim?
İzleyeceğim yol konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Cevap: Konut kredisi konut sigortası
sanırım çok hassas bir konuya parmak bastım ki cevap alamadım.