Askerlik ile ilgili durumumun çok karşık olduğu kanısındayım
Hayırlı sabahlar,
Durumum çok karışık resmi ya da resmi olmayan tüm siteleri gezindim saatlerce ama yinede kendi sorunuma yanıt bulamadım. Terimler, cümleler çok fazla karışık geldi. Yardımcı olursanız sevinirim.
1987 doğumluyum. Herhangi bir yurtdışı durumum bulunmamakta. Hiç bir şekilde de Askerlik Şubesine başvurmuş değilim. 1 sene önce, liseden sorumluluk sınavlarına girmediğim için tasdiknamemi aldım. Askerliği bu geçmiş zaman zarfı içersinde olsun, önümüzdeki bir kaç yıl içinde olsun ne maddi ne de manevi durumlardan dolayı yapabilecek gibi değilim. Tecil etme durumum olabilir mi?
Neler yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim büyük bir sorundan kurtulmuş olurum. Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
Cevap: Askerlik ile ilgili durumumun çok karşık olduğu kanısındayım
Bilir kişiler lütfen yardımcı olun konu güncel devamlı bakıyorum teşekkürler.
arkadaslar benimde karışık bir durumum var yardım edebilirseniz çok sevinirim
ben polis memuruyum 1984 doğumluyum önce 4 yıllık aöf kamu yönetimi bölümünü okurken 3, sınıfta bıraktım sebebi ise 2 yıllık mezunu olduğum için 3, sınıftan direk başlama hakkı tanındı bende iktisat bölümünün 3, sınıfından başladım 3, sınıfı bitirdim 4, sınıfa geçtim bu sınıfta bi sene tekrar yaptım ve bu sınıftaki ikinci senemde ise kayıt tarihini kaçırdığım için 1 sene kayıdım donduruldu ben 4, sınıftan devam etsem askerlik tecilimi devam ettirebilirmiyim veya tecil için izlemem gereken başka bir yol varmı aceba
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler
Alıntı:
ashash12 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı sabahlar,
Durumum çok karışık resmi ya da resmi olmayan tüm siteleri gezindim saatlerce ama yinede kendi sorunuma yanıt bulamadım. Terimler, cümleler çok fazla karışık geldi. Yardımcı olursanız sevinirim.
1987 doğumluyum. Herhangi bir yurtdışı durumum bulunmamakta. Hiç bir şekilde de Askerlik Şubesine başvurmuş değilim. 1 sene önce, liseden sorumluluk sınavlarına girmediğim için tasdiknamemi aldım. Askerliği bu geçmiş zaman zarfı içersinde olsun, önümüzdeki bir kaç yıl içinde olsun ne maddi ne de manevi durumlardan dolayı yapabilecek gibi değilim. Tecil etme durumum olabilir mi?
Neler yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim büyük bir sorundan kurtulmuş olurum. Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
dostum sana tavsiyem acık öğretim lisesine kayıt yaptır ve liseyi bitmeye çalış eger imkanın varsa.ancak ozaman tecil hakkı kazanırsın( tecil sadece lise mezunlarına veriliyor.)
ha şurdan şunu anlamayın bugunki koşullarda bir vatandaş en fazla 19 yaşında liseyi bitiriyor.eger muayeneye gitmezse mruayene kacagı olarak hayatını sürdürüyor.ve otomatik olarak 3 yıllık tecil hakkı askerlik yaşı gelir gelmez başlıyor.senin durumun şu! 1987 dogumlusun yani 22 yaşındasın istesende istemesende kaçaksın resmi herhangi bir iş yaptıgında yakalanma riskin var.yine diyorum liseye kaydını yap en fazla 3 yıl sürer.25 yaşında lise bittiginde diplomanı al askerlik şubene git ben liseyi bitirdim de benim bildigim bu kadar. ben 22 yaşında bu olayı yaptım ve 25 yaşına kadar tecil verdiler.ama şunu da araştır lise tecil süresi en fazla kaç yaşına kadar.25 mi 29 mu.iyi şanslar
Alıntı:
polis_06 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar benimde karışık bir durumum var yardım edebilirseniz çok sevinirim
ben polis memuruyum 1984 doğumluyum önce 4 yıllık aöf kamu yönetimi bölümünü okurken 3, sınıfta bıraktım sebebi ise 2 yıllık mezunu olduğum için 3, sınıftan direk başlama hakkı tanındı bende iktisat bölümünün 3, sınıfından başladım 3, sınıfı bitirdim 4, sınıfa geçtim bu sınıfta bi sene tekrar yaptım ve bu sınıftaki ikinci senemde ise kayıt tarihini kaçırdığım için 1 sene kayıdım donduruldu ben 4, sınıftan devam etsem askerlik tecilimi devam ettirebilirmiyim veya tecil için izlemem gereken başka bir yol varmı aceba
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler
dostum senin durumunu çok fazla anlamadım.okula kaydını yaptır.29 yaşına kadar lisans okuyabilirsin.kaydını yaptırmadan da şubeye gitme.tecilini okulun otomatik yapar.yapmasa bile peşine düşme.zaten polismişsin eger bir sorun olursa gbt de kendini görürsün:D