Cevap: Bugün işten çıkarıldım
Daha önce başıma gelen benzer bir nedenden ötürü yazmak istedim.
İş yerinize ısrarla gidin. Sizi iş yerine almazlar ise, sizi işyerine almadıklarına dair bir yazı isteyin, muhtemelen vermeyi reddecektirler. Bu durumda da size bir ücretsiz de olsa izin kağıdı vermelerini talep edin. Bunları sizden avukatınızın yapmanızı istediğini de belirtin.
Daha önce benimde farklı bir nedenden ötürü iş yeri ile ilişiğim kesilmiş iş yerine girmeme izin vermemişlerdi. Blöf yaptım ve başardım. Kıdem ve ihbar tazminatımı aynı zamanda o tarihe kadar hakettiğim ücretimi de ödemişlerdi.
Umarım başarırsınız. Kolay gelsib.
tesekkurler.zaten bugun bir avukatla görüştüm.p.tesi günü noterden ihbarname çek dedi.bende aynen öle yapacan ihbarname gönderecem.
umarım okursun... bence işine git diğer arkadaş haklı, onun dediği gibi yap. ve herne sebeble fesih yaparlarsa yapsınlar haksız fesih olarak dava açılması için bir hukukçu desteğine başvur. unutma 1 ay içerisinde haksız fesih davasını açman lazım. ve işyerine, çalışma bölge müdürlüğüne ihbarda bulunacağını bildir. umarım işine tekrar dönersin 5 yıllık emek az değil ve ben tam olarak iddia etmesemde işsizlik sigortasından faydalanırsın diye düşünüyorum. saygılar
tesekurler ilginize zaten muhakkak bir avukat ile anlaşacaığım.yani ne güzel 25 maddeden ozaman iş veren herkesi kafasına göre çıkartır.benim şahit bulmam lazım hala o firmada görev yapanlar şahit olur mu? akıl var mantık var.bu şahit olayını nasıl yapabilirim.
Alıntı:
deellyy rumuzlu üyeden alıntı
tesekurler ilginize zaten muhakkak bir avukat ile anlaşacaığım.yani ne güzel 25 maddeden ozaman iş veren herkesi kafasına göre çıkartır.benim şahit bulmam lazım hala o firmada görev yapanlar şahit olur mu? akıl var mantık var.bu şahit olayını nasıl yapabilirim.
İşyeri çevrende kapıya geldiğinini görebilen bakkal+market+büfe+güvenlik kamerası gibi detaylar varsa;
İşverene noterden ihtarname yolla.
Sonra bölge çalışma müdürlüğü'ne dilekçe ile başvur.
Daha sonra işverenin seni arar. Tecrübe ile sabittir.
En dipnot: Avukat için bütçen varsa, lütfen oradan beraber hareket edin.
Bol şanslar...
gürcan bey teşekkürler ilginiz alakanız için dediklerinizi sırasıyla yapacam.haftasonuna denk geldiği için mecbur p.tesi sabahı çekecem ihbarnamemi oradanda bölge çalışma müdürlüğne başvururum.daha sonrada onlardan gelecek yanıta göre tahminimce neden işten çıkartıldığımı noter kanalıyla bana maddeleri sunarak bildirirler,bende ona göre bir avukata giderim.gelişmeleri muhakkak buradan yazacam.bu olay malasef herkesin başına gelebilir.
bugün bölge çalışma müdürlüğne başvurdum.noterden ihtarname çekmedim zaten işyeri bana çekecekmiş bugün aradım yarın elinde olur dediler.onlar çekince noterden iş feshimi bende o kağıtla avukata gidecem sormak istediğim çekecekleri kağıtta hangi maddeden işten çıkarıldığım yazarmı yada yazmak zorundamı.