Cevap: ibrazdan sonra ciro?
bu çekle ilgili takip yapacağım.bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.çekin meblağı yüksek.hata yapmak istemiyorum teşekkürler
Cevap: İbrazdan sonra ciro?
vadeden en geç 2 iş günü sonrasına kadar yapılan cirolar kambiyo senetleriyle ilgilidir ve kambiyo senetlerine ilişkin takip yoluna başvurulabilir. vade tarihinden 2 iş günü geçtikten sonra yapılan cirolar sizin de söylediğiniz gibi alacağın temliki hükümlerine tabidir ve kambiyo senetlerine mahsus takip yapılamaz. müvekkiliniz bu çeşit bir ciroyla almışsa senedi sadece o cirantaya karşı genel haciz yoluna gidebilir ya da dava sonucunda alacağınız ilamla ilamlı icra yoluna gidebilirsiniz
cevap için teşekkürler de benim kafam iyice karıştı.keşideciye gidemezmiyiz yanii?alacak temlik edilmeseydidemi gidemezdik keşideciye.asıl keşideci sağlam ben ona takip yapmak istiyorum.dava demişsiniz takip yapmayıp alacak için davamı açcaz yani?
sanırım bn olayı yanlış anladım. şimdi bir daha okudum çek bankaya ibraz edildikten sonra size nasıl geldi acaba? banka ödedi ve ciro mu etti doğru mu anlıyorum
hayır bankaya ibraz edilmiş karşılığı yoktur kaşesi vurulmuş.daha sonra bu çek müvekkilime alacağı karşılığında son ciranta tarafından temlik edilmiştir.alacağımı.... ya temlik ettim yazıyor.müvekkilde bana getirdi icraya koyacağım ancak nasıl bi takip yapacağımı bilemedim?
bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum