5 yıllık kira sözleşmesi yaptık ancak kiracı 6 ay kira ödedi (banka hesabıma) 3 ay kirayı da taktı ve çıktı...
Bu durumda icra yolu ile hukuki kazanımlarım hangi boyuta kadar olabilir ???
Printable View
5 yıllık kira sözleşmesi yaptık ancak kiracı 6 ay kira ödedi (banka hesabıma) 3 ay kirayı da taktı ve çıktı...
Bu durumda icra yolu ile hukuki kazanımlarım hangi boyuta kadar olabilir ???
Arkadaşlar 5 yıllık kira alacağı üzerinden icraya verebilir miyim bunu soruyorum fikri olan yok mu ??
Kiracınız mecuru boşaltmak suretiyle terk etmiş.Kira akdinin sonuna kadar talep edebilmenize rağmen uygulamada mecurun tekrar kiraya verilebileceği makul süre göz önüne alınıyor.Alacağınız bu arada ki süre tutarı kadar oluyor.
Bundan sonra ise kiracınızı bulacak ve varsa malları üzerine haciz yapacaksınız.
Teşekkürler cevap için, Mecur terk edilmemiş olsa o zaman 5 yıl üzerinden icrai işlem başlatılabilir miydi ?
Sayın gibci,
Şu anda piyasada satılan kontratlarda matbu olarak muacceliyet kesp etme diye bir madde vardır.Yoksa da sizin mutlaka koymanız gerekir.Burda kiracı kirayı 2 ay üst üste ödemezse takip eden ayların kirlarını da ödemek zorundadır der.Siz ilamsız icra takibi ile talep edersiniz.
Kontratlar genel uygulamada 1 yıllıktır.Ama 5 yıllık bir kontrata imza atan kişi burda çıkarılmaktan korktuğu için peki demiştir.Ya da işine geldiği için mal sahibinin 5 yıllık kontrat teklifini kabul etmiştir.Sonucunada katlanmak zorundadır.
Ama reelde kontrat süresi ne olursa olsun ödemeyi yapmamayı göze alan ya da işi gerçekten bozulan mecuru boşaltarak terk ediyor.Ya da siz icra yoluyla çıkarmak zorunda kalıyorsunuz.Sizinde 5 yıllık bir kirayı alabilmeniz imkansız hale geliyor.
Değerli bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim.Yeni öğrendiğim bilgilere göre aslında kiracımın konutumu işçisi için tuttuğunu daha sonra işçiyi işten çıkardığını parasız kalan işçinin kirayı ödeyemediğini konutumu ise boşaltmadığını başka şehirde iş aradığını öğrendim. Ben de başka şehirdeyim o yüzden yeni şeyler öğreniyorum.
Ayrıca yakıt parası,aidat giderleri de ödenmemiş.
Bu kişiyi hem çıkarmak hem de zararlarımı karşılamak için işe nerden başlamalıyım ?