Yürütmeyi durdurma sonrası
1 günlük maaş kesim cezası aldım . dava açtım.. mahkeme yürütmeyi durdurma verirse , zannımca daha sonra iptal eder, idare ne yapar. ceza tamamen silinir mi , yoksa yeniden bir cezayı işlem yapar mı?
ben davayı bir alt ceza gerekçe si verilmedi, iyi sicilim gözardı edildi diye açtım.mahkeme yd ve iptal verirse idare ne yapar?başka bir sicil amiri yeniden ceza verir mi?
bunla ilgili bir danıştay kararı vardı, mahkeme iptal demişti, başka bir sicil amiri başka bir ceza vermişti. mahkeme bunu iptal etmişti. bu kararı bulamıyorum.
Cevap: Yürütmeyi durdurma sonrası
Disiplin cezaları ile ilgili davalarda Y.D kararı verildiğini duymadım...
Alıntı:
asman rumuzlu üyeden alıntı
ben davayı bir alt ceza gerekçe si verilmedi, iyi sicilim gözardı edildi diye açtım.
Bununla ilgili Danıştay kararını akşam eklerim.
disiplin cezasının telafisi güç yada imkansız sonuçlar doğurması pek rastlanır birşey değildir. Böyle bir durum ancak aylıktan kesme cezası ve üstü cezaları alanların atanamayacakları kadrolara atanma talebi olan memur için söz konusu olabilme ihtimali vardır diye düşünüyorum.
Disiplin amiri bir alt cezayı uygulamadığı takdirde, bunu neden uygulamadığını belirtmek durumundadır. Olumlu sicilleri değerlendirmeye alınmayarak bir alt ceza uygulanıp uygulanmaması hususu tartışılmayarak verilen ceza mahkemelerce genelde iptal edilmektedir.
Bu durumda idare bir alt ceza olan kınama cezasını tatbik edebilir.
Onikinci Daire:
Karar Yılı : 2003
Karar No : 3189
Esas Yılı : 2000
Esas No : 194
"657 SAYILI YASANIN 126.MADDESİ UYARINCA KADEME İLERLEMESİNİN DURDURULMASI CEZASININ, KURUMUN YETKİLİ DİSİPLİN KURULU KARARI ALINDIKTAN SONRA KİŞİNİN GEÇMİŞ SİCİL DURUMU DEĞERLENDİRİLEREK BİR ALT CEZA OLAN AYLIKTAN KESME CEZASININ VERİLMESİ GEREKTİĞİ, DİSİPLİN KURULU KARARI OLMAKSIZIN DİSİPLİN AMİRİNCE BİR ALT CEZA OLAN AYLIKTAN KESME CEZASI VERİLEMİYECEĞİ" HK.<
bunla ilgili bir danıştay kararı vardı, mahkeme iptal demişti, başka bir sicil amiri başka bir ceza vermişti. mahkeme bunu iptal etmişti. bu kararı bulamıyorum.
BU DANIŞTAY KARARINI arıyorum.