Satılan malın geri alınması
Merhabalar.
Otomasyon panoları satışı yapıyorum. Güvendiğim bir makina üreticisine irsaliyesiz, satış sözleşmesiz bir pano sattım fakat parasını alamadım. Henüz faturada kesmiş değilim. Pano şu an bir fabrikada kullanımda. İçerisindeki elektronik malzemelerin seri numaralarından panonun şirketime ait olduğunu kanıtlayabilirim. Daha önce başıma geldiği için dava açarak alacagimi tahsil etmenin cok uzun sürecegini biliyorum. Panomu geri almanın bir yolu varmı.
Teşekkürler.
Cevap: Satılan malın geri alınması
Malzemelerin seri numaralarını belirterek size ait olduğunu KİME kanıtlamayı düşünüyorsunuz?
Kesin faturanızı, gönderin,ödenmezse ilamsız takiple icra yoluyla tahsile gidersiniz.
İcra yoluyla tahsil edebilecegimi sanmıyorum. Sirketin mal varlığı yok gibi gozukuyor. Satılan panonun geri alınma yolu yokmudur.
Cevap icin tesekkurler.
Hukuki yola başvurmak istemiyorsunuz, ödeme yapması için gidip rica etmekten başka bir yol kalıyor mu?
Anlatamadım galiba kusura bakmayın. Tek bilmek istediğim ücreti ödenmediği takdirde, satılan bir malın hukuki yolla geri alınıp alınamayacağı. Başka bir yöntemde, bu malın satışının henüz resmi olarak gerçekleşmediğini düşünürsek yine hukuki bir yolla malımı geri alabilirmiyim? Bu konuda bir avukata basvurursam hızlı bir netice alabilirmiyim?
Tekrar teşekkürler.
İrsaliye kesmemiş, fatura düzenmemiş, malı oraya teslim ettiğinize dair herhangi bir belge almamışsınız.
Bir avukatla yüz yüze görüşerek daha net bir çözüm bulabilirsiniz.
(Düşüncem kısa sürede bir sonuca varabilmenizin mümkün olmadığıdır)