Askerlik, işe geri dönme, kıdem tazminatı, 4857
Ben kamuda 4857 sayılı iş kanunu kapsamında çalışan bir işçi-mühendisim. Ağustos döneminde askerliğimi yapmak için temmuz ayı sonunda işten ayrılacağım.
Bu işte 1 yılımı doldurduğum için kıdem tazminatı alma hakkım var. Eğer askere gitmeden önce kıdem tazminatı alırsam, askerlik dönüşü aynı işe geri dönmem önünde bir engel oluşabilir mi ? İşyerinden kıdem tazminatı alırsam askerlik dönüşü aynı işe dönmemin zorlaşacağı ve bu nedenle almamamın işe dönme konusunda daha iyi olacağı söylendi.
Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler...
Cevap: Askerlik, işe geri dönme, kıdem tazminatı, 4857
Asker dönüşü kıdem tazminatını almak diye birşey yok. 1 Yıllık kıdemini alıp askere gideceksin. Askerlik görevin bittikten sonra 2 ay içinde işverenine başvurduğunda (eğerki eleman ihtiyacı var ise) personel alımında size öncelik verme yükümlülüğü vardır.(İK md.31).Ayrıca döndükten sonra İşsizlikten faydalanabilmek için İşkur'a başvurman gerekli.
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Birşey daha sormak istiyorum.
Bu hafta işimde 1 yılımı dolduruyorum ve ayın 31 itibari ile işten ayrılacağım. İlk yıl içinde izin hakkım yoktu, şimdi 1 yılı dolduruyorum ama askere gideceğimden dolayı kazandığım izin hakkımı kullanamayacağım. Bu nedenle izin parası alabilirmiyim ?
Alıntı:
virgoo rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Birşey daha sormak istiyorum.
Bu hafta işimde 1 yılımı dolduruyorum ve ayın 31 itibari ile işten ayrılacağım. İlk yıl içinde izin hakkım yoktu, şimdi 1 yılı dolduruyorum ama askere gideceğimden dolayı kazandığım izin hakkımı kullanamayacağım. Bu nedenle izin parası alabilirmiyim ?
Evet,alabilirsiniz.