Ben'im kira'da bir evim var apartman yönetimi kararak alarak apartmandaki öğrencileri çıkartacakmiş semtimiz hep ögrenci dolu ne derece olumlu sonuç alabilirler apartman yöneticileri ben ev sahibi olarak istemiyorum kiracilarimin çikmasini...
Printable View
Ben'im kira'da bir evim var apartman yönetimi kararak alarak apartmandaki öğrencileri çıkartacakmiş semtimiz hep ögrenci dolu ne derece olumlu sonuç alabilirler apartman yöneticileri ben ev sahibi olarak istemiyorum kiracilarimin çikmasini...
Herkes sahip olduğu malda dilediği gibi tasarruf etmekte özgürdür.
Apartman yönetimi "bekara/öğrenciye kiralanamaz" diye bir karar alsa bile geçerli olmaz. Zira ev sahibinin bekar/öğrenci çocuğunun tek başına oturmayacağı ne malum?
Ancak çevreye rahatsızlık veren kiracıya yönelik olarak komşuların yapılabilecekleri vardır.
Çok teşekkur ederim bilgilendirdiginiz için bu benim için olumlu bir yanıt oldu
Std23'e katılıyorum. Apartman yönetiminin bizatihi müdahale hakkı yok. Ancak kat mülkiyeti kanununda bir madde var ki onunla kat mülkiyeti dahi sonlandırılabilir. Bunun için tüm (diğer) kat maliklerinin oybirliği kararı alması ve açılacak davada kat mülkiyetinin (daire sahibi için) sonlandırılması için ciddi nedenlerin olması gerekir ki öğrenciye ev kiralama bu nedenlerden olmasa gerek.
Öğrenci oldugu bir semtte böyle bir karar almak çok mantıksız olurdu ki sizin verdiigniz bilgiler doğrultusunda olumlu sonuçlanir eger böyle bir karar alinirsa