Yargılama giderlerini erden almam gerekiyor?
Merhaba sayın hukuçular.Öncelikle buradan forumlara cevap yazan tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.Size çok teşekkür ederim.Sizin sayenizde idare mahkemesinden bir dava kazandım.Şimdi verieln kararda yargılama giderlerinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine diye karar verilmiş.ben bu giderleri nasıl alacağım?Birde ben 1/30 oranında maaş kesimi almıştım maaşımdan kesilen o parayı İl Milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yazarak mı geri almam gerekiyor?Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: yargılama giderlerini erden almam gerekiyor?
Alıntı:
omer_03 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba sayın hukuçular.Öncelikle buradan forumlara cevap yazan tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.Size çok teşekkür ederim.Sizin sayenizde idare mahkemesinden bir dava kazandım.Şimdi verieln kararda yargılama giderlerinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine diye karar verilmiş.ben bu giderleri nasıl alacağım?Birde ben 1/30 oranında maaş kesimi almıştım maaşımdan kesilen o parayı İl Milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yazarak mı geri almam gerekiyor?Şimdiden teşekkür ederim.
maaş kesim cezasının geri ödenmesi için başvuru yapmanıza gerek yok. idare kararın tebliğini takip eden 30 gün içinde bu işlemi yapmak zorunda.
Dava masrafları için idareye bir dilekçe yazın, mahkeme kararını ekleyin ve masrafları ödemelerini istediğiniz hesap numarası ile başvurun. Ödemezlerse (Genelde ödenek problemleri nedeniyle ödemiyorlar.) icraya verip alırsınız.
Cevap: yargılama giderlerini erden almam gerekiyor?
Alıntı:
greyder rumuzlu üyeden alıntı
Ödemezlerse (Genelde ödenek problemleri nedeniyle ödemiyorlar.) icraya verip alırsınız.
İcraya vermek için nasıl bir işlem yapmak gerekiyor. Dilekçe ile müracaat yeterli mi ?