MÜStakil olmakla tanınan bir derneğin kurucu başkanı Star Gazetesi'ndeki söyleşide özetle şöyle demiş:
"Bir lokma bir hırka felsefesine inanmam. Bu bize yutturulmuş bir zokadır! Allah verdiği nimetleri kullarının üzerinde görmek ister.Zekatımı veriyorsam İslam’da kimse niye böyle yapıyorsun deme hakkına sahip olmuyor.
Analitik düşünürüm. Dinsel önceliğim çoktur. Mescitleri, evliya ziyaretlerini çok severim. Düzenli spor yaparım.Nasıl göründüğümle ilgiliyim. Yiğit ondur, dokuzu dondur sözüne inanırım.
Bir insanın kibirli yürümemek kaydıyla zengin olduğu anlaşılmalı sokakta. Fakir anlasın da gelip derdini anlatsın diye. Mao gibi gri kıyafetlerin giyildiği bir düzene inanmıyoruz ki. Okuduğum ayet ve hadislerde herkesin harcamasının Allah’ın ona verdiği kadarıyla olduğunu biliyorum.
Denetime de karşıyım. Hata varsa isim vermeden ortaya konuşarak ikaza inanırım. Herkes hesabını Allah’a verir."
Fransız aylık gazetesi Le Monde Diplomatique'de :
"Türkiye'deki bazı kilit pozisyonları Fethullah Gülen hareketinin kontrol altında tuttuğu ve yaklaşık 26 milyar dolara hükmettiği" iddia edilmiş.
Bir başka habere göre :
"Artvin Şavşat’ta geçen hafta yaşanan sel felaketinden etkilenenlere yardıma geldiği belirtilen, Deniz Feneri Derneği görevlileri vatandaşların tepkisiyle karşılaşmış.Vatandaşlar 'suçlular yargılansın' diye slogan atıp, Dernek aracının üzerindeki 'yüzyılın iyilik hareketi' yazısını sprey boyayla kapatmış."
Kimi sosyologlara göre "çevre merkez ilişkisi ve çevrenin merkezi ele geçirmesinden yeni bir burjuvazi doğmuş."
Ramazan'a şunun şurasında az kaldı. İlk Cuma'sında açılacak Hırka-i Şerif'i tavaf edip, koklayıp ağlaşacaklar, gördükleri hırka ile yukarıdaki haberleri karşılaştırırlarsa, saf duygularla asıl ağladıklarının kendi hal-i pür melalleri olduğunu anlarlar mı bilmem.
Ben o sade, tevazu doruğu hırkayı görünce, gerçekte simgelediğinin aslında kutsal değil, emsal olduğunu kavramış ve gayri ihtiyari;
"Nice adamlar gördüm üstlerinde hırka yoktu, nice hırkalar gördüm içlerinde adam yoktu." sözünü düşünmüştüm.
İşinize Yarar mı bilmem?