Tazminat davası açabilir miyim?
değerli hukukçular ben bir yıl önce yedek subay öğretmen olarak çalıştığım il milli eğitim müdürlüğünden maaş kesim cezası almıştım.Şuan idare mahkemesi iptal etti.Çünkü tamamen il milli eğitim müdürünün bana takmasından hiç suçum yokken böyle bir ceza almıştım.
Size sorum şu olacak.Ben bu cezdan kurtulana kadar bir sürü şey kaçırdım.idareci olarak atamam yapılacaktı.eğitim yönetimi ve denetiminden yüksek lisans yapmıştım.fakat bu ceza yüzünden var olan puanım silindi ve atamayı kaçırdım.bende şimdi davalı idareye bu yüzden tazminat davası açabilir miyim?Açarsam kazanma şansım nedir?ben tazminat parasında falan değilim inanın bunlar bana iftira atarak bu cezayı verdiler.sadece okul müdürüne de kişisel olarak dava açabilir miyim?Çünkü o hakkımda müfettişlere yalan ifade verdi.bu konuda yol gösterirseniz sevinirim.ben bir yıl bu cezanın iptali için uğraştım.Birazda o iftiracı okul müdürü uğraşsın kazanmasamda olur?
Cevap: Tazminat davası açabilir miyim?
Milli Eğitim müdürlüğünün tüzel kişiliği yok Bakanlığı ve okul müdürünü şahsen dava edebilirsiniz. Kazanılabilir bir davaya benziyor bir avukat tutarsanız uygun olur kanaatindeyim. Geçmiş olsun
Cevap: Tazminat davası açabilir miyim?
teşekkür ederim engin bey bende zaten okul müdürünü dava etmek istiyodum.Söylediğim gibi bana ifira atıldı olay da şu aldığım sevki okul idaresine 2 gün içinde verdiğim halde teslim etmedi diyerek bir de okula mesai saatinde kot pantolonla geldi gibi bir sürü yalan ifaeler vermiş.Aklı başında olan bir memur ki ben 6 yıllık öğretmenim kılık kıyafet yönetmeliğini de bilmeyecek insan değilim.diyelim ki öyle bile olsa uyarma verileceği yerde bana direk maaş kesimi verdirdi.size çok teşekkür ederim.ilgilendiğiniz için.