-
Çalıntı çekler
merhabalar. benim evime hırsız girmiş çek defterimi ve pasaportumu almış. şimdi de imzamı taklit edip çek veriyormuş.. polise haber verdik hırsızlık olayını ve çek defterinin kaybolduğunu.. bu çekleri alan kişiler bankaya gidip böyle bir hesabın olmadığını anlayınca bir yerlerden numaramı bulup beni aradılar.. şimdi benim ne yapmam gerekiyor.? çok zor durumdayım, sizlerden bir an önce cevap yazarak beni bilgilendirmenizi istirham ediyorum. iyi günler..
-
Cevap: çalıntı çekler
Arayanlara olayı anlatmalısınız.
Bir avukat tutarsanız hakkınızda başlatılacak icra takiplerini ve ceza davalarını takip edebilir.
-
Cevap: Çalıntı çekler
engin bey öncelikle tşk ederim cevabınız için.. bir avukat tuttuk o ilgilenecek fakat benim kafamı asıl meşgul eden konu hapis.! bir kişi ya çeklerin bedellerini ödersin yada hapis yatarsın diye birşey söyledi.? acaba bu söyledikleri doğru mu? bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar...
-
Cevap: Çalıntı çekler
Çekler gerçekten çalınmak suretiyle elinizden çıkmış üzerlerinde de size ait imza mevcut değilse ödemek zorunda kalmayacağınızı herhangi bir ceza almayacağınıza inandığımı söyleyebilirim.