Ayrı yaşadığın ve seni her konuda ihmal eden eşe tazminat davası açamazmısın?
Eşim tarafından bir çok kötü ve zor durumlara maruz kaldım ve ayrı yaşıyoruz Tedbir nafakasıda bağlandı ama yatırmıyor.Maddi manevi çok zor durum içerisindeyim ve boşanma gerçekleşeceği zaman tazminat almak için elimde olan delillerim var ama hamileyim doğumuma az kaldı çocuğum için boşanmak istemiyorum. 4 aylıkken bizi terketti elk su doğalgaz kestirdi ev sahibini arayıp onu evden çıkarın nafaka bağlandı benden çıktı o dedi ben ailemin olduğu sehre geldim nafakaya güvenerek vs vs maddi manevi tazminat davası açmak için illa boşanmamızmı gerekiyor??? İnsanın zarar gördüğü kişi eşi olunca bir bebek için boşanmaması gerekiyorsa ve geçimi için buna mecbur kalıyorsa ona dava açamazmı ???
Cevap: Ayrı yaşadığın ve seni her konuda ihmal eden eşe tazminat davası açamazmısın?
Efendim benim 15.yillik eşim 2.sene önce beni ve 3.kiz çoçuğunu birakip gitmiş terk etmiştir ve bizi 2.senedir bir gün bile aramamiştir bu kadin hem benim evimi yuvami yikti hem işimden etti hem 3.evladimdan etti..hemde çevreme aileme karşi beni ve çoçuklarimi rezil etti..ben bu kadin yüzünden bende mecbur kalipta 3.kiz çoçuğumu bakacak kimsem olmadiğindan dolayi çoçuklarimi devlete yurda vermek zorunda kaldim..şu an bu kadin kendisine daha önce 2005\2006.yilinda tecavüz eden dayisi ile ayni evde gayri ahlaki bir hayat yaşamaktadir ve bu adamada 3.kizimada cinsel taciz ettirmiştir ve bu kadin ve beraber yaşadiği adam ile birlikte halen hem i,stanbulda hemde kastamonu ağir ceza mahkemelkerinde sanik olrak yargilanmaktadirlar ben bu kadindan tazminat alabilirmiyim bana bir yol gösterin saygilarimla...........
Cevap: Ayrı yaşadığın ve seni her konuda ihmal eden eşe tazminat davası açamazmısın?
Hem eşinizden hem ispatlayabilirseniz dayısından tazminat talep edebilirsiniz bir avukatla görüşseniz iyi olur.