Cevap: Boşanmasız nafaka talebi
Anne babanın çocukların bakım ve eğitim giderlerini karşılama yükümlülüğü çocuğun ergin olmasına kadar sürer ancak çocuk ergin olduğu halde eğitimi halen devam ediyorsa, anne ve baba koşullar çerçevesinde eğitim sona erinceye kadar bakım ve eğitim için gerekli giderleri karşılamakla yükümlüdür.
Eğitiminizin devam ettiği belirtilerek yardım nafakası talebinde bulunulabilir.
Alıntı:
Av.Selin Çam rumuzlu üyeden alıntı
Anne babanın çocukların bakım ve eğitim giderlerini karşılama yükümlülüğü çocuğun ergin olmasına kadar sürer ancak çocuk ergin olduğu halde eğitimi halen devam ediyorsa, anne ve baba koşullar çerçevesinde eğitim sona erinceye kadar bakım ve eğitim için gerekli giderleri karşılamakla yükümlüdür.
Eğitiminizin devam ettiği belirtilerek yardım nafakası talebinde bulunulabilir.
Okulu uzatma halinde nafaka kesilir mi veya bağlanmayadabilir mi ? Böyle bir şey duydum ? Zaten durum bu şekilde veya tekrardan bir üniversiteye yerleşmek mi gerekir ? Hakim okulun uzamasını gerekçe göstererek aksi karar verebilir mi ?
Habersiz alınan ses kayıtları ve tanık ifadeleri telefondaki mesajlar delil olarak kabul edilir mi ? Emsal bir dava var mı acaba bu konuda ?
not: İmla hataları için özür dilerim epey sinirim bozuk dalgınım.
yardım nafakası altında babanıza karşı dava açın. büyük ihtimalle size nafaka baglanacaktır.