E-ticaret için muhasebeci çalıştırmak zorundamıyız?
Merhaba,
İnternetten satış yapmak için bir site açacağım, vergi dairesine vergi mükellefi olmak için başvurdum, bana e-ticaret yapmam için bir maaşlı bir muhasebeci çalıştırmam gerektiğini söylediler (En az 700 TL maaşlı bir muhasebeci çalıştırmam gerektiğini söylediler, böyle bir şart var mı?).
Forumda arama yaptım fakat bu konuyu aydınlatan bir konu bulamadım.E-ticaret yapabilmek için yasal gereklilikleri maddeler halinde yazabilirseniz, daha anlaşılır olur.
İlgileneceklere şimdiden teşekkürler.
Cevap: E-ticaret için muhasebeci çalıştırmak zorundamıyız?
Alıntı:
ulkucigdem rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
İnternetten satış yapmak için bir site açacağım, vergi dairesine vergi mükellefi olmak için başvurdum, bana e-ticaret yapmam için bir maaşlı bir muhasebeci çalıştırmam gerektiğini söylediler (En az 700 TL maaşlı bir muhasebeci çalıştırmam gerektiğini söylediler, böyle bir şart var mı?).
Forumda arama yaptım fakat bu konuyu aydınlatan bir konu bulamadım.E-ticaret yapabilmek için yasal gereklilikleri maddeler halinde yazabilirseniz, daha anlaşılır olur.
İlgileneceklere şimdiden teşekkürler.
Forumda bununla ilgili yüzlerce bilgi var. Maaşlı muhasebeci çalıştırma diye bir zorunluluk hiç bir zaman bu ülkede olmadı... Ancak vergi kayıtlarınızı yaptırdıktan sonra muhasebe işlemlerinizi halletsin diye dışarıdan bir muhasebeci ile anlaşırsınız. Bu forumda bir şahıs işletmesi açmak diye aratırsanız sırasıyla yapmanız gereken işlemlerin listesini bulursunuz. (Ayrıca 700 TL çalışacak muhasebeci de bulamazsınız...Güneydoğu illeri hariç ortalama maaşlar 2000 TL den başlar)
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
dışarıdan bir mali müşavir veya muhasebeci ile anlaşman yeterli olacaktır. Fakat e-ticaretin ne olduğunu bilen biriyle anlaşırsan daha faydalı olur sonra komik durumlar ortaya çıkabiliyor :)
Alıntı:
ulkucigdem rumuzlu üyeden alıntı
İnternetten satış yapmak için bir site açacağım, vergi dairesine vergi mükellefi olmak için başvurdum, bana e-ticaret yapmam için bir maaşlı bir muhasebeci çalıştırmam gerektiğini söylediler (En az 700 TL maaşlı bir muhasebeci çalıştırmam gerektiğini söylediler, böyle bir şart var mı?)
Hayır, böyle bir şart yok. E-ticaret konusunun genişliği dolayısıyla, öğrenmek istediğiniz bilgiyi özelleştirebilirseniz yardımcı olmaya çalışırız.