merhaba
aralık ta tecilim bitiyor.Hangi tarihten itibaren yoklama kaçağı durumuna düşüyorum.
Printable View
merhaba
aralık ta tecilim bitiyor.Hangi tarihten itibaren yoklama kaçağı durumuna düşüyorum.
Bu tip konular için başlık açmanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Forumu dikkatlice araştırsanız eminim ki cevabını bulacaksınız.
Şimdi düşünün sorunuza cevap gelecek diyelim ki "... ayından itibaren yoklama kaçağı durumuna düşüyorsunuz."
Ne olucak bu başlık? 1 soru 1 cevap kalacak...Umarım anlatabilmişimdir...
merhaba.
Okulumun kayıtları nedeniyle askerlik yoklamasına gidemedim. daha sonra gittim. Okulum Hazırlık sınıflarını tecil etmemesinden dolayı kendi tecil hakkımı kullanmak zorunda kaldım. askerlik şubesi 10 gün yoklama kaçağı kaldığım için beni mahkemeye verdi. mahkeme sonucuna göre 7 günden sonraki 3 ay içinde yoklamaya gittiğim için 3 ay hapis cezasına, iyi halden 2 ay 15 gün hapis cezasına, yine iyi halden bunu para cezasına çevirip 75 günlük cezayı günlüğü 20 TL'den 1.500 TL para cezası aldım. bu karara itiraz etmek istiyorum. ne yapmak gerekiyor acaba? sanırım itiraz hakkım 1 hafta içinde bitiyor.
hırsızlık yapsam daha az ceza alırdım görüşündeyim. askerlikten yoklama kaçağı kalındığı gün başına 20 lira ceza kesiyor deniyordu. bu tamamen yalanmış. mahkemenin sana verdiği cezanın günü x 20 TL'miş. 90 gün sonrada gitsem aynı cezayı alacaktım.
10 gün yoklama kaçağı kaldım diye 1.500 TL üstelik taksitlendirme yok!
gerekli mevkiye sordum. 2000 Tl altı davalarda itiraz hakkı bulunmuyormuş.
gidip hapis yatacam 2 ay 15 gün