Askerlik sonrası Hak edilen İzin
Merhaba,
2005 yılından beri çalıştığım firmadan askere gitmek üzere 2008 kasım ayında tazminatımı alarak normal bir şekilde ayrıldım ve 2009 haziran ayında tekrar aynı yerde işe başladım. Normalde 5 yılını dolduran şirket çalışanlarına 5. yıldan sonraki her yıl için 14 yerine 20 gün (yada 21 tam hatırlıyamadım) yıllık izin veriyor. Bu durumda askere gitmeden önce çalıştığım yıllar hesaplamaya dahil edilmiyor mu? Bana mantıklı gelen askere gitmeden önceki yıllarında hesaplanması çünkü işten keyfi olarak ayrılmadım ama tabi ki işin hukuki boyutu önemli. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Cevap: Askerlik sonrası Hak edilen İzin
Yargıtayın verdiği farklı kararlar olsada bu işin uzmanlarının yaygın görüşü Yıllık izin işçinin aynı işverene bağlı olarak çalıştığı tüm sürelerin birleştirilerek göz önüne alınması şeklindedir.Hizmet akdi çeşitli nedenlerle kesintiye uğrasada bu süreler birleştirilir ve yıllık ücretli izin süresi toplam süre üzerinden dikkate alınır.
Cevap: Askerlik sonrası Hak edilen İzin
yargıtayın görüşüne göre askerlik öncesi hizmet süreniz kıdeminiz hesaplanılırken dikkate alınır.