İflas Erteleme Kararı Almış Bir Firmadan Kıdem ve İhbar Tazminatı ve İzin Haklarımı Nasıl Alabilirim?
Çalışmakta olduğum firma önce 6 aylık devamında ise 1 yıllık iflas erteleme kararı aldı. Firma beni 13.06.2006 tarihinde işten çıkardı. Bunun üzerine bende işsizlik ödeneğine başvurdum ve işsizlik ödeneği almaktayım. Firma işsizlik ödeneği için SSK ve Bölge Çalışma evraklarında beni işten çıkardığını kabul eder nitelikte evrak verdi. Ödememiş olduğu maaşlardan 3 aylık kısmı içinde ücret garanti destek fonu için evrak verdi ve başvuruda bulundum. 30 Temmuzda ödeme yapılacağı İşkur tarafından belirtiliyor. Benim firmadan 4 yıl için kıdem ve ihbar tazminatı, 4 yıllık izin ücreti, 2008 ve 2009 için ödenmeyen asgari geçim indirimi hakkım mevcuttur. Bu hakları talep etmiş olduğum halde firma ödeme yapmamaktadır. İflas ertelemesi kararı almış bir firma için elimdeki işten çıkarılma evrakları ile mahkemeye başvurduğum takdirde karar süresi kısalır mı? Mahkemede şahit istenme durumu olabilir mi ? Lehime sonuçlanmış mahkeme kararı ile bana ödeme yapmalarını engelleyecek olan bir kanuni dayanakları var mı ? Firma şuan ki konumunda kayyım aracılığı ile ödemeler yapmaktadır. Mahkeme kararı aldığım zaman beni ödeme planında ön sıraya alır mı ? Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim...
Cevap: İflas Erteleme Kararı Almış Bir Firmadan Kıdem ve İhbar Tazminatı ve İzin Haklarımı Nasıl Alabilirim?
Alıntı:
Firma beni 13.06.2006 tarihinde işten çıkardı.
Alıntı:
2008 ve 2009 için ödenmeyen asgari geçim indirimi hakkım mevcuttur.
Tarihlerde bir yanlışlık olabilir mi?
2006 da işten çıkarıldıysanız, 2008-2009 yılları için AGİ hakkınız mevcut olamaz.
Elinizdeki belgelerle açacağınız davayı kzanma ihtimaliniz yüksek olmakla birlikte, davanın daha kısa sürede sonuçlanması sadece sunacağınız belgelere göre değil, mahkemelerin iş yoğunluna göre de değişeceğinden, sonuçlanma süresinde bir kısalma olacağını sanmıyorum.
Davayı kazanmanız durumunda iflas mına başvurduğunuzda, işçilik alacakları öncelikli alacaklardan olduğundan, devlet kurumlarına olan borçların ödenmesinden sonra alacaklarınızı alabilirsiniz.
Cevap: İflas Erteleme Kararı Almış Bir Firmadan Kıdem ve İhbar Tazminatı ve İzin Haklarımı Nasıl Alabilirim?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tarihlerde bir yanlışlık olabilir mi?
2006 da işten çıkarıldıysanız, 2008-2009 yılları için AGİ hakkınız mevcut olamaz.
Elinizdeki belgelerle açacağınız davayı kzanma ihtimaliniz yüksek olmakla birlikte, davanın daha kısa sürede sonuçlanması sadece sunacağınız belgelere göre değil, mahkemelerin iş yoğunluna göre de değişeceğinden, sonuçlanma süresinde bir kısalma olacağını sanmıyorum.
Davayı kazanmanız durumunda iflas mına başvurduğunuzda, işçilik alacakları öncelikli alacaklardan olduğundan, devlet kurumlarına olan borçların ödenmesinden sonra alacaklarınızı alabilirsiniz.
Özür Dilerim 13.06.2009 Tarihi olacak... Firma devlet kurumlarına olan borçlarının yanında özel sektör alacaklılarına ve işçilerine de ödeme yapıyor şuanda... Bu tür davaların sonuçlanması sizce ne kadar sürer.
Alıntı:
soliton rumuzlu üyeden alıntı
Özür Dilerim 13.06.2009 Tarihi olacak... Firma devlet kurumlarına olan borçlarının yanında özel sektör alacaklılarına ve işçilerine de ödeme yapıyor şuanda... Bu tür davaların sonuçlanması sizce ne kadar sürer.
İflas Erteleme kapsamındaki bir sermaye şirketi kararı veren mahkemeden çeşitli konularda korunma amaçlı ihtiyati tedbir kararı alabilir. İşbu tedbir kararları ile de aleyhine yapılan takipleri durdurur. Fakat iflas ertleme kavramını düzenleyen İİK md.179 ve devamı maddeleri gereğince sadece işçi alacakları ve medeni kanundan kaynaklanan nafaka alacakları için ihtiyati tedbir kararı verilemez. Dolayısı ile sizin alacaklarınızla ilgili icra takibine şirket iflas erteleme nedeni ile itiraz edemez. Etse bile itirazı geçersiz olacaktır. Bir avukattan hukuki destek almanız halinde ilamsız takiple kısa sürede netice alabilirsiniz. Zira şirketin varlıkları,banka hesaplarına varıncaya kadar haciz,bloke uygulamanıza mani bir husus yoktur.
3 Yıl 11 ay bu firmada çalıştım. En son ayrıldığım tarihteki ücretim 1.850 ytl maaş + 100 ytl yol ücreti idi. Brüt ödeme tutarı ise 2.734 ytl idi. Bu şartlarda kıdem, ihbar tazminatı tutarım ile çalıştığım sürece hiç kullanmadığım izin tutarı alacaklarım toplamı sizce nekadardır. Ayrıca firma bizim adımıza devletten tahsil etiş olduğu yalnız ödemediği asgari geçim indirimini ödememiş olmasından dolayı nasıl bir suç yükümlülüğüne girmiştir. (3 çocuk için )
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler...