Yeni yasaya göre kredi kartı borcum
ilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim...Benim daha önceden belirtmiştim 3 ayrı bankaya kredi kartı borcum bulunmakta.Fakat 1 senedir hiçbir şekilde ödeme yapmadım avukatlarla görüşemedim hepsi avukatlık durumda.Görüşememin sebebi paramın olmaması yani para olmayınca görüşmenin bir anlamı yok.İkametgah adresim değiştiği için de bana ulaşmaları mümkün olmadı.Şuan yeni yasadan yararlanmak için sizlerin yardımınıza ihtiyacım var.Ne yapmalıyım avukatlaramı ulaşmalıyım bankalaramı ulaşmalıyım?Ayrıca benim 1 sene önce toplam 17000 tl borcum bulunmaktaydı şuan ben 36 ay vadeli düşünüyorum çünkü şuan ayda 400 tl ücretle çalışıyorum nasıl olur ne yapabilirler ki ayda maaşımın tamamını bile vermeye razıyım ama bilemiyorum lütfen yardımlarınızı rica ediyorum....
Cevap: Yeni yasaya göre kredi kartı borcum
arkadaşlar yardımcı olmanızı rica ediyorum...yardımlarınız sayesinde ya bankaları arayıp bi sonuca bağlanıcam ya da kaçmaya devam edicem çok zor durumdayım ilgilenmenizi rica ediyorum
bence öncelikle bankayı arayınız.çünkü hala kredi kartı bilgileniz sistemlerinde kayıtlıdır yada kredi kartı hesabınız hangi şubede ise oraya gidin yüz yüze konuşun oradan alacağınız bilgiye göre ya avukata yada varlık yönetim kuruluşlarına başvurubilirsiniz ama biraz sizi uğraştırabilirler isterseniz bir avukat vasıtasıylada tebligat çekebilirsiniz benim bildiğim bu
merhaba...yukarıda belirttiğim durum içerisinden çıkmam mümkün değil çünkü bi hesap yaptığımda aylık 900 tl ödeme çıkıyo.yeni yasaya görede hiçbirşey değişmiyor.
şuan sadece 5 sene kaçmam mı gerekiyor?
sadece 1 bankadan tebligatı kabul etmiştim diğerlerii için ikametgah adresimi değiştirdiğim için almış bulunmuyorum.
kabul ettiğim bankada 8 aydır hiçbir şekilde eve filan haciz yapmaya gelmediler.
mal beyanı kalktı dedikleri içinde mal beyanında bulunmadım.bu nedenle bi hapis cezası filan olabilirmi?
bu arada seneye de evlenicem o zaman bu borçlarımdan dolayı nişanlım problem yaşarmı?
bu borcun altından nasıl kalkarım bilemiyorum:(
tek suçum babama güvenip işyerini benim üzerime yapması çünkü şuan o borçların hepsi babamın fakat resmiyette benim.
babam da hiç ilgilenmediği için zor durumdayım yeni yasadan bütün umudum vardı o da mümkün değil 400tlye bir yerde çalışıyorum.
lütfen ilgenilen avukat arkadaşlar....
Merhaba değerli hukuk severler bugün itibariyle kredi kartımı 36 ay taksitlendirdim.Benim öğrenmek istediğim kanunda da belirtildiği gibi( Altı aylık vade de dahil olmak üzere kabul edilen taksit planına göre, bir yıl içerisinde 3 taksitin vadesinde ödenmemesi halinde bu madde ile sağlanan haklar, ilgili kart çıkaran kuruluşça ya da varlık yönetim şirketince ortadan kaldırılabilir ve bu Kanunun 26 ncı maddesinde belirtilen gecikme faizi üzerinden mevcut icra takip işlemlerine devam edilebilir.)bundan benim anladığım taksitlendirme başlangıç tarihi 25\07\2009 ,25\07\2010 tarihleri arasında en fazla 2 taksit geciktirebilirim
bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim ayrıca gecikme faiz oranı kaç?teşekkürler