Yargılama Giderlerinin Alınması
Arkadaşlar il içi atamaya karşı valilik aleyhine açtığım davayı kazandım. avukat tutmamıştımaşağıda dökümü yapılan ...yargılama giderinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine diye hükmedildi. Davalı idarede kararı Danıştaya temyize götürdü.
1- Yargılama giderini alabilmek için temyiz sonucunu beklemem gerekirmi?
2- Mahkeme masrafını herhangi bir maliye veznesinden mi almak gerekiyor yokas idare mahkemesine mi gitmem gerekiyor (mahkemeyi aradığımda bizimle işiniz yok maliyeden alacaksınız diyorlar)
3- Dava açtığım sırada başka bir ildeydim buraya gödnerilmek üzere o ilin mahkemesine dilekçemi verdim ve parayı yatırdım ancak yatırdığım makbuz elimde değil makbuz gerekirmi?
Bilgisi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim farklı avukatlardan farklı görüşler var Maliyede memurum bizde çıkamadık işin içinden harcama belgeleri yönetmeliğine göre 30 nolu alındı kayıt defteri doldurulacak mahkeme tarafından diye bir hüküm geçiyor pek karşılaşmadığımız bir durum olduğundan bilemiyoruz
Cevap: Yargılama Giderlerinin Alınması
1- Gerekmez.
2- Bir dilekçe ile hesap numaranızı davalı idareye bildirirseniz, hesabınıza yatırırlar.
3- Gerekmez.