-
Merhabalar söze nasıl başlayacağımı nasıl telaffuz edeceğimi bilmiyorum ama sizin engin bilgilerinizde istifade etmek istiyor yardım bekliyorum.
ağır ceza mahkemesinde 204/1 madde ile yargılanadım. ve 2 yıl ceza alddım daha sonra 43/1 madde ile 2 sene 6 ay oldu sonra 62/1 maddesi gereği 2 yıl 1 ay oldu.
şu paragrafı da anlayamadım açıklayabilirmisiniz bana: sanıkları her birinin ayrı ayrı tck 53 maddesinin 1ve 2 fıkrası 3.fıkrasının birinci cümlesinin uygulanmasına.
benim sormak istediğim temyize gittiğim zaman sonucu ne olur ne kadar sürer.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
Merhabalar söze nasıl başlayacağımı nasıl telaffuz edeceğimi bilmiyorum ama sizin engin bilgilerinizde istifade etmek istiyor yardım bekliyorum.
ağır ceza mahkemesinde 204/1 madde ile yargılanadım. ve 2 yıl ceza alddım daha sonra 43/1 madde ile 2 sene 6 ay oldu sonra 62/1 maddesi gereği 2 yıl 1 ay oldu.
şu paragrafı da anlayamadım açıklayabilirmisiniz bana: sanıkları her birinin ayrı ayrı tck 53 maddesinin 1ve 2 fıkrası 3.fıkrasının birinci cümlesinin uygulanmasına.
benim sormak istediğim temyize gittiğim zaman sonucu ne olur ne kadar sürer.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
-
Cevap: Temyiz
Rica ediyorum biri cevap versin. çok mu zor soru oldu
-
53/1 ve devamı maddeleri "Belirli haklardan yoksun bırakmadır"
Hükümlünün bihakkın tahliye tarihine kadar belirli haklardan yoksun bırakılmasıdır. Seçme ve seçilme hakkı vs. gibi
Temyize giderseniz sonuç hakkında bir fikir yürütmek zor,
Yargıtay ya bozacak yada onayıp infaza verecek.
Bazı dosyalar 6 ayda bazıları 3-4 yılda ancak kesinleşebiliyor
-
Bi hakkın tahliye nedir? Neden bi hakkın tahliyesine kadar bu yasaklar?
-
yargıtay cezayı az buldum diyebilirmi?
başka değişle bu suça yerel mahkeme az ceza vermiş bu 1 yıldeğilde 2 yıl olmalıdır gibi bir kararla bozabilirmi?