Bu işte usülsüzlük mü var?
Ben özel bir dil kursunda çalışıyorum.dikkatimi çeken bir şey var. kurs sahibi,kredi kartı dışında ödeme yapan insanlara fatura kesmiyor.Bir de şöyle bir olay var, bir öğrenci kayıt yaptırdı senet imzaladı ama senedin arkasına da 15 gün deneme süresi vardır, öğrenci memnun kalmazsa para ödemez diye yazılıp imzalandı. Öğrenci 15 günlük para ödedi memnun kalmadığı için 1 aylık para ödemeyeceğini çünkü deneme süresiyle ilgili bir anlaşması olduğunu söyledi.Ancak kurs sahibi senedin arkasındaki deneme süresiyle ilgili anlaşmayı karaladı. Bu suç değil mi? Sonra fatura kesmemesi de suç olmalı. Vergi kaçırıyor sonuçta.
Cevap: bu işte usülsüzlük mü var?
Alıntı:
elcinda rumuzlu üyeden alıntı
Ben özel bir dil kursunda çalışıyorum.dikkatimi çeken bir şey var. kurs sahibi,kredi kartı dışında ödeme yapan insanlara fatura kesmiyor.Bir de şöyle bir olay var, bir öğrenci kayıt yaptırdı senet imzaladı ama senedin arkasına da 15 gün deneme süresi vardır, öğrenci memnun kalmazsa para ödemez diye yazılıp imzalandı. Öğrenci 15 günlük para ödedi memnun kalmadığı için 1 aylık para ödemeyeceğini çünkü deneme süresiyle ilgili bir anlaşması olduğunu söyledi.Ancak kurs sahibi senedin arkasındaki deneme süresiyle ilgili anlaşmayı karaladı. Bu suç değil mi? Sonra fatura kesmemesi de suç olmalı. Vergi kaçırıyor sonuçta.
Deneme süresi için ayrı bir sözleşme yapılması gerekir diye düşünüyorum. Senet arkasına yazılan karalamayı kurs sahibi işine geldiği gibi kullanıyor. İşine gelmedimi senedi işleme sokar ve ne yazıyosa onu tahsil eder.
Sadece kredi kartı ile yaptığı işlemlere fatura kesmesi diğerlerine kesmemesi tabiki vergi kaçırmadır. Benzer bir olay geçen yıl başıma geldi. Fiş istediğimde pazarlık ettiğim fiyatın üzerine birde KDV koydular. Resmen devletten vergi kaçırdıklarını, KDV'nin fiyatın içinde olması gerektiğini, fişi ben istemeden zaten vermeleri gerektiğini söylediğimde o kadar müşterinin içinde hakaret ettiler. Derhal 189 Alo Maliye'yi aradım olayı izah ettim yetkiliye. Bana gerekenin yapıldığını söylediler. Sanırım güzel bir usulsüzlük cezası yediler. Her vatandaşın bu konuda duyarlı olması gerekir bence, şimdi vergi iadeside kaldırıldı kimse fiş-fatura ne uğraşıyor nede umursuyor. Umarım siz gerekeni yaparsınız.
Saygılarımla.
Cevap: bu işte usülsüzlük mü var?
Senet senettir. Arkasına ne yazarsanız yazın gecerlidir. Fatura, fiş verilmemesi devletten KDV ve gelir vergisinin kaçırılması demektir.