Cevap: Borçlu kişinin mirası
Öldükten sonra mirasçılarını icraya verebilirsiniz. Mirası red ederlerse terekeye karşı işlem yapmanız gerekir kolay bir yol değil.
tam olarak anlayamadım nasıl mirası red ederlerse. mirası kabul ederlerse veremiyormuyum icraya
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
tam olarak anlayamadım nasıl mirası red ederlerse. mirası kabul ederlerse veremiyormuyum icraya
Ölen kişinin mirası, mirasçılarına kalır. Bu miras içinde menkuller, gayrımenkuller gibi artılar olduğu gibi borçlar da vardır.
Yani borçlu öldüğünde, boçlar mirasçılarına kalır.
Ama mirasçılardan bir kısmı ya da tümü mirası reddedebilir. Bu durumda lakan mallardan hak talep edemeyecekleri gibi borçlardan da sorumlu olmayacaklar. Bu durumda "miras alacaklılara kalır" diyebiliriz.
Sizin somut olayınızda sizden başkasına borçları yoksa muhtemelen miras reddeilmez çünkü kalan mal borçtan fazla gibi anladım ben.
evet borçlunun mekulleri benim alacağımdan daha fazla yani buda demek oluyoki ölürse mallarından tahsil edebilirim...
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
evet borçlunun mekulleri benim alacağımdan daha fazla yani buda demek oluyoki ölürse mallarından tahsil edebilirim...
Borçlunun menkullerinin sizin alacağınızdan fazla olması, mirasçıların muhtemelen mirası reddetmeyeceğini, yani sizin mirasçılarla muhatap olacağınızı gösterir.
peki kişi öldükten sonra malları mirasçıları tarafından paylaşıldı. mallarını hemen satarlarsa benim haberim olmadan geri dönüşü olurmu yada borcuda kabul etmiş sayılıyolar ya onların mallarına haciz koyabilirmiyim sonradan...