Bölge çalışma müdürlüğünü dava edebilirmiyim?
merhaba,
17.12.2007 tarihinde bir inşaat firmasında şantiye muhasebecisi olarak işe başladım. 31.11.2008 tarihinde işin bitmesi dolayısıyla istifa dilekçesi vererek işten ayrıldım. dolayısıyla hakettiğim tazminatlarımdan vazgeçtim fakat şirket 05.12.2008 tarihinde, kasım 2008 maaşımı ödemesi gerekirken ödeme yapmadı bende bölge çalışma müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdim. aradan yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen bölge çalışma müdürlüğünden olumlu yada olumsuz herhangi bir cevap gelmedi. bölge çalışma müdürlüğüne 2009 haziran ayı içerisinde (dilekçemden yaklaşık 7 ay sonra) sözlü olarak müraccaat ettiğimde bana şantiyenin mayıs ayı içerisinde ( dilekçemden yaklaşık 6 ay sonra) kaldırıldığını dolayısıyla yetkililere ulaşamadıklarını şirket merkezinin istanbulda olması dolayısıyla tekrar istanbul bölge çalışma müdürlüğüne dilekçe vermem gerektiğini söylediler. şimdi ben bu durumda ne yapmayılım nasıl bir yol izlemeliyim. şirket hakkında tekrar dilekçe vermem gerekirmi yoksa zengin hep zenginmidir. birde 6 ay gibi bir zaman içerinde görevlerini yapmayan, aksatan kurum yada görevliler hakkında dava açabilirmiyim. saygılarımla.
Cevap: Bölge çalışma müdürlüğünü dava edebilirmiyim?
Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun der ki:" Kişinin gönderdiği dilekçe, gönderilen makamı ilgilendirmiyorsa, dilekçeyi alan makam dilekçeyi ilgili makama gönderir ve durumu dilekçe sahibine bildirir."İsterseniz; bu kanunun ilgili bölümlerini okuyarak, işe başlayabilirsiniz.Çalışma Müdürlüğünün, açıkça; bu kanun hükümleri karşısında suç işlemişliği var.
İyi günler...