Sahte evrakla adıma alınan telefon hattı
Öncelikle merhabalar tüm yetkili kişilere...
1 Nisan 2009 tarihinde şahsıma ait nüfus cüzdanı fotokopisi ve yine şahsıma ait su faturası verilerek; bambaşka bir imza, bambaşka bir ev adresi ve ev telefon numarası verilerek faturalı bir telefon hattı alınmıştır. (Gsm operatöründen aldığım sözleşme metninin kopyası elimde mevcut)
Kısacası evrakta sahtecilik yapılarak adıma alınan bu hattan dolayı toplam 6.500 TL'ye yakın bir borcum olduğu, telefon aracılığıyla 16 Temmuz 2009 tarihinde tarafıma bildirilmiş; 20 Temmuz 2009 tarihinde hakkında yasal işlem başlatılacağı telefon görüşmesinde söylenilmiştir.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Beni bekleyen sıkıntılar nelerdir? Kimliğimin aslı olmadan nasıl olur da hat çıkarılabiliyor? Bu hattı veren kişiler de, sahtecilik yapan kişi kadar suçlu değil mi? Ne gibi davalar açabilirim?
Şimdiden teşekkür ediyorum cevap verecek uzman kişilere....
Cevap: Sahte evrakla adıma alınan telefon hattı
Sizi bekleyen hiç bir sıkıntı yoktur. GSM şirketine durumu yazıyla bildirin. Buna rağmen icra takibi başlatırlarsa kendileri bilir. Abonelik sözleşmesindeki imzaya itiraz edersiniz. Biraz uğraşırsınız belki ama sonuçta aleyhinize bir şey çıkmaz.
aveadan benim adıma sahte evrakla faturalı hat açılmış icra gelince anladım ve savcılığa suç duyurusunda bulunarak yasal süreci başlattım
arkadaşlar ben devletin bimer sitesine (http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr) sıkıntımı ve şikayetimi anlattım, sahte abonelik-açık hat suçları için yasa çıkarmalarını istedim, bu suçtan sadece şahıs yada bayii değil aynı zamanda gsm şirketininde yüklü miktarda ceza alması için yasa çıkarmalarını istedim ve şikayetle bereber ihbarda bulundum, benim gibi binlerce mağdur oldugunu anlattım. arkadaşlar sizlerde benim gibi bimer e şikayet ve ihbarda bulunursanız, aynı zamanda ceza yasası cıkmasını istiyorsanız lütfen yazın.birlikten kuvvet dogar. (http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr)
aynı durumla bende karsılastım
yalcin.erciyes@gmail.com
iletisim kurun benimle fikir alısverisi yapalım beyefendi.
Sözleşmenin bir örneğini alın....ve daha önemlisi...kendi el yazınız ile satın aldığınız numarayı kendiniz yazın...
boş bırakılmasına veya yapışkanlı etiket ile yapıştırmalarını kabul etmeyin......