Dükkan kiralayacağım fakat 1 yıllık kontrat
Merhabalar ben dükkan kiralayacağım yarın fakat dükkan sahibi bir yıllık kontrat yapmayı istiyor.Ama dükkan şu anda depo ben onla küçük bir market yapmayı planlıyorum ve dükkan sahibi de bunu biliyor.
Açıkcası kendime güvenemiyorum. 1 yıl sonunda karşıma geçipte : "Kontrat süresi doldu hadi çık..." derse diye güvenemiyorum. Acaba devlet bu konuda arkamızda mı ?
İkinci bir problemde şu arkadaşlar ben 5 yıllık kontrat yapsam. Kİracı istediği vakit ayrılabilir gibi bir düşünceyle çıkabilirmiyim. yani uuzn vaktin bana zararı olur mu?
Cevap: Dükkan kiralayacağım fakat 1 yıllık kontrat...
Alıntı:
baycall rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar ben dükkan kiralayacağım yarın fakat dükkan sahibi bir yıllık kontrat yapmayı istiyor.Ama dükkan şu anda depo ben onla küçük bir market yapmayı planlıyorum ve dükkan sahibi de bunu biliyor.
Açıkcası kendime güvenemiyorum. 1 yıl sonunda karşıma geçipte : "Kontrat süresi doldu hadi çık..." derse diye güvenemiyorum. Acaba devlet bu konuda arkamızda mı ?
İkinci bir problemde şu arkadaşlar ben 5 yıllık kontrat yapsam. Kİracı istediği vakit ayrılabilir gibi bir düşünceyle çıkabilirmiyim. yani uuzn vaktin bana zararı olur mu?
Kontrat genellikle kiracının ALEYHİNE dir.
5 yıllık kontrat yaparsanız 5 yıldan önce çıksanız bile en azından tekrar kiraya verilene kadarki kiraları ödemek zorunda kalırsınız. Bence 1 yıllık yapın.
Ayrıca genelde yapılan sözleşmelere göre mesela 12. ayın ortasında çıkmaya karar verirseniz, süre bitimine 1 aydan az kaldığı için bir sonraki yılın kirası da (ayın değil, yılın) üstünüze kalır. Sözleşmenin bu kısmını iyi okuyun.