Temyiz mahkemsinde sonuç ne olur..
Merhabalar sitenizin yeni üyelerinden biriyim.Konu şudur.
Kardeşim silahlı yağma suçundan arkadaşıyla berabarer TCK 37 mad.yollanması ile 149/1-a-c maddesine göre 10 ar yıl 6 şar ay hapis ,duruşmadaki iyi halleri ve pişman olduklarını belirtmeleri durumu dahilindede sonuç olarak 8 er yıl 9 ar ay ceza aldılar.
3 mahkeme yapıldı 1. mahkemde mağdur silah çekilip tel. aldığını ifade etti.
2 mah. ise iftira attığını ve korktuğu için böyle bir ifade verdiğini söyledi. zaten 3 mah. dede savcı ve hakim suçun sabit olduğunu söyleyip mağdurun 2. mah. ifadesini kale almıyarak cezayı verdi.Ayrıca mağdurun da çelişkili ifadeleri mevcuttur örneğin bi ifadesinde silahı X in çektiğini ve tel. X aldığını, diğer ifadesinde ise silahı X çektiğini tel. ise Y nin aldığını beyan etmiş.Davanın temyiz yolu açık ve bizde başvurduk ,sizlerin bilgisine güvenerek temyiz mah. sonuçu ne olur die bilgi almak istedim?
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim..
Cevap: Temyiz mahkemsinde sonuç ne olur..
sadece müşteki ifadesi onemli deildir.sanıklarında ne soylediği onemli. ve destekleyici yan deliller sanıklar suçu kabul etmiş ki müşteki iftira attım demesine rağmen kabul etmemişler ifadeyi zaten etmemelri normal. baskı tehdit olabilir bunu duşunur mahkeme. ayrıca telefon ve silah çıkmış herhalde yoksa bu dereceye gelmez ceza davası.3. celsede karar vermişler demekki kesin ve şüpheden uzak deliller var ortada. kamera kaydı varsa olmadığına dair sizi ancak o kurtatrır. ama anlattıklarınıza gore işiniz çok zor
Cevap: Temyiz mahkemsinde sonuç ne olur..
Alıntı:
men2000 rumuzlu üyeden alıntı
sadece müşteki ifadesi onemli deildir.sanıklarında ne soylediği onemli. ve destekleyici yan deliller sanıklar suçu kabul etmiş ki müşteki iftira attım demesine rağmen kabul etmemişler ifadeyi zaten etmemelri normal. baskı tehdit olabilir bunu duşunur mahkeme. ayrıca telefon ve silah çıkmış herhalde yoksa bu dereceye gelmez ceza davası.3. celsede karar vermişler demekki kesin ve şüpheden uzak deliller var ortada. kamera kaydı varsa olmadığına dair sizi ancak o kurtatrır. ama anlattıklarınıza gore işiniz çok zor
sanıkların ifadesi baştan beri aynı silah yok deniliyor zaten sanıklardan bitanesiyle arkadaş müşteki.tel. de hani arkadaşından ver detakılayım diye istersin ya öyle almış ama çocuk yai davacı beni gasp ettiler diyor ilk mahkemede öyle dedi ama ikinci mahkemede vicdanım rahat değil ben yalan söyledim silah yoktu dedi yinede savcı siz anlaştınız deyip hakimle beraber 8 yıl 9 ay cezayı acımadan verdiler..yani iftiray kurban gittiler.bu arada silah araması yaptı polisler her hangi bir silah çıkmadı sadece müştekilin ilk mahkemedeki ifadesine dayanarak bu cezayı verdi..her hangi bir kanıt tabi değildir..