İntifa hakkını nasıl bozabiliriz?
Sitenize yeni kayıt oldum.Hukukla ilgili her konuda yardımlaşma olduğunu gördüm.Site yönetimine çok teşekkürler.
Üç kardeştik.İki erkek biri kız idi.Babam üç dairesini herbirimize intifasını uhtesinde bırakıp çıplak mulkiyetinin satışından senet sahibine tesçilini yaptırdı
yıl 2002 idi.sonra 2006 da kızkardeşim vefat etti. babam sağ.babam intifa hakkını iptal edebilir mi.kızkardeşim önce vefat ettiği için mülkiyet babama geri döner mi?Kız kardeşim evli idi.vefat edince eşi evlendi.kızkardeşim
ölmeden önce de evlatlık alıp nüfuslarına mahkeme kararıyla geçirmişti.
Babam kızkardeşime intifalı verdiği daireyi nasıl geri alabilir. Birde annem sağ bu daireyi geri alamazlarsa annem bunu bozabilir mi?
Konuma ilgi gösterip yazı ile cevap verip beni aydınlattacak kişilere önceden teşekkürlerimi iletirim.
Cevap: İntifa hakkını nasıl bozabiliriz?
İntifa hakkı, bir süreyle sınırlı olarak kurulmuşsa, sürenin dolmasıyla veya intifa hakkı sahibinin feragatıyla intifa hakkı sona erer.
intifa hakkının süresi sözleşme ile sınırlanmamışsa intifa hakkı sahibinin, ölümüyle sona erer, mirasçılara intikal etmez, kendiliğinden sona erer.
geçmiş olsun.
Cevap: İntifa hakkını nasıl bozabiliriz?
İntifa hakkı mirasçılara geçmemekle birlikte, kız kardeşinizin evlatlık aldığı çocuk, aynen kız kardeşiniz gibi babanızın mirasçısı olacaktır.