İnternet ortamındaki sözleşmelerin kabülü
Merhabalar
6 aydır hazırladığım bir internet sitem var , internet sitemde ürün satışı gerçekleşmicek sadece aracılık hizmeti vericez ( Web Sitesi - Alıcılar - Satıcılar )
satıcılar ürün ekliyor alıcılar ürünü alıyor para bizim havuz hesabımızda tutuluyor gibi ..
şimdi asıl sormak istediğim muadil sitelerde şöyle bir ibare ver
Bu internet sitesinin kullanıcıları Kullanıcı Sözleşmesi ve Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırlar. internet ortamındaki bu sözleşmelerin kabulu ile ilgili nasıl bir ispat yapabilirim buradaki sözleşmeleri resmi kurumlarda onaylatmammı gerekiyor şirket avukatımıza danıştım ama herhangi bir yere onaylatmanıza gerek yok dedi , ama bu beni tatmin etmedi , bu tür sözleşmelerde noter huzurunda birşeyler yapmak gerekiyormu bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum .
Saygılarımla
Cevap: İnternet ortamındaki sözleşmelerin kabülü
Elektronik ortamdaki sözleşmeyi onaylayabilecek bir kurum yoktur. Sözleşmenin akdedilmesi meselesi ortaya çıktığı üzere, akit gerçekleşmiş midir, gerçekleşmemiş midir? İmza olmadan akit sağlanabilir mi? Sağlanabilirse her kullanıcıyla yapılan sözleşme noter tarafından nasıl onaylanabilir? ve sair sorular ortaya çıkacaktır.
Avukatınızdan sözleşmeyi gözden geçirmesini talep edebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim peki ürün alımı gerçekleşti diyelim daha sonra hukuki bir problem oldu biz sitemizde sözleşmemizde bunu belirtmiştik diye hukuki sorundan muaf olabilirmiyiz ?
Her ne kadar savunma yapılabilse de "kesin olarak sorumluluktan kurtulma" şeklinde bir oldudan söz edilemez. Fakat e-imza yordamıyla bir akit yapılıyorsa farklı yorum yapılması gerektiği açık ve nettir.