Kasko hasarımı karşılamıyor
İyi akşamlar arkadaşlar bundan 2 sene önce yani 2007 de tek taraflı trafik kazası yaptık.Ben hafif yaralandım ve yakında bulunan özel hasteneye gittim arkadaşımda trafik polislerini çağırdı fakat ilk üflemede arkadaşım 0,57 promil alkollü çıkarttılıyor (arkadaşımın söylemesi 3 defa üfletilmiş ve sonunda 0,57 promil alkol tesbit edilmiş )sonra karakolla gidildi ve ardından adli tıp kurumuna gidiliyor arada 1 saat 45 dk var ve adli tıp kurumu 0 promil şahış alkolsüzdür diyor.(yine üfleme yöntemiyle ve 3 defa )Ertesi gün bu belgeyi kasko şirketine verdiğimizde ise biz sizin hasarınızı karşılamayız çünkü şahıs alkollü ve araçta 15000 tl masraf var tabiiki bizde kasko şirketini mahkemeye verdik.duruşmalar oldu polislerin ifadesi alındı benim ifadem alındı rapor istanbul adli tıp kurumuna gitti heyetten geçti.Heyetin verdiği raporda aynen şöyle her ikiside üfleme yöntemiyle yapıldığı için hangisinin gerçek değer olduğu anlaşşılamamıştır fakat 1 saat 45 dk da 0,57 promilden 0 promile inmesi imkansızdır.ve sonuçta hakim bizim için olumsuz kanaat getiriyor ve biz ilk davayı kaybediyoruz.bizde temyiz hakkımızı kullanarak davayı yargıtaya taşıdık internetten takip ettiğim kadarıyla hala inceleme aşamasında gözüküyor benim öğrenmek istediğim oradanda olumsuz sonuç gelirse AİHM başvurabilirmiyiz teşekkür ederim
Cevap: Kasko hasarımı karşılamıyor
Alıntı:
farukönge rumuzlu üyeden alıntı
benim öğrenmek istediğim oradanda olumsuz sonuç gelirse AİHM başvurabilirmiyiz teşekkür ederim
AİHM için Türkiye'deki tüm hukuki yolları bitirmiş olmalısınız.
Siz ise daha ilk aşamadasınız.
Eğer olumsuz çıkarsa bu işin devamı var. Ama tavsiyem mağdur olmamak istiyorsanız bir avukatla görüşün.
Davanın Yargıtay' da olumsuz sonuçlanması neticesinde iç hukuk yolları tüketilmiş olmuyor mu?
Aksi halde; AİHM' ne başvuru için, iç hukuk yollarının tüketilmesi bakımından Yargıtay' dan sonraki dava aşamaları nelerdir ?
Saygılar.
Alıntı:
teknik_er rumuzlu üyeden alıntı
Davanın Yargıtay' da olumsuz sonuçlanması neticesinde iç hukuk yolları tüketilmiş olmuyor mu?
Aksi halde; AİHM' ne başvuru için, iç hukuk yollarının tüketilmesi bakımından Yargıtay' dan sonraki dava aşamaları nelerdir ?
Saygılar.
Ben her nasılsa yargı yoluna hiç başvurmadınız gbi okudum.
Yargıtay'ın da olumsuz sonuç bildirmesi durumunda iç hukuk yolları tükenmiş oluyor benim bildiğim kadarı ile de.
Anladığım kadarı ile Yargıtay' da Temyiz kararı da olumsuz çıkarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi' ne kararı takip 6 ay içerisinde başvurulabiliyor.
Acaba Yargıtay' dan temyiz kararı olumsuz çıktığında temyiz kararına itiraz ediliyor mu? İtirazlar Yargıtay Hukuk Genel Kurulu' da mı görüşülüp karara bağlanıyor?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Ben her nasılsa yargı yoluna hiç başvurmadınız gbi okudum.
Yargıtay'ın da olumsuz sonuç bildirmesi durumunda iç hukuk yolları tükenmiş oluyor benim bildiğim kadarı ile de.
:okİşte Hukuk Mücadelesi! İşte Karar!
http://img600.imageshack.us/img600/2...hkemekarar.jpg
Sonucu buraya gönderdiğiniz için teşekkürler.