İntihara teşebbüs sebebiyle boşanma
slm arkadaşlar bana yardım ederseniz çok memnun olurum
yaklaşık 4 aylık evliyim evliliğimin başından beri hatta nişanlılık döneminden beri eşimle sorunlarımız vardı. bu sorunlar daha çok eşimin ailesi sebebiyle ortaya çıkıyordu. eşim geçen hafta 2. kez intihara teşebbüs etti (ilki nişanlıykendi) gündüz tartışmamızdan sonra ben dayanamayıp kendimi dısarı attım. komsum arayıp eşimin kapıyı açmdaığını söyledi gece gec saat olamsına rağmen kapıyı hala acmamıştı telefonu da kapalıydı eve gittim kapıyı içerden kilitleyip sürgülemiş, çilingirle kapıyı açtık sürgüyü açmak için kapı sürgüsü kırdık içeri girdiğimize ağır bir gaz kokusu vardı. ve yerde birsürü ilaç kutusu vardı eşim bütün ilaçları içmiş gazı da açmış baygın halde yatıyordu hastaneye kaldırdık bir gün orda kaldı acil müdahaleden sonra psikiyatrla görüştük ağır bir depresyon geçiriyor dedi. fakat benim açımdan durum şu eşim nişanlılığımızdabn beri kendini acındırarak, kendisini öldüreceğini söyleyerek bi çok şeyi bana kabul ettirdi. yani intiharı bana bi tehdit olarak kullanıyor. kavgalarımızda sürekli bu şekilde beni tehdit ediyor. enson kavgamızda artık bana senide kendimi de öldürecem seni herkese reszil edecem falan dedi, sürekli kavga ediyorduk, bu kavgalarımıza arkadaşlarım ve komsularımda tanıktır. boşanma davası acacağımı söylediğimde delirdi yine bağırdı çağırdı ajitasyon yaptı fakat kararlı olduğumu söyleyince busefer de kesinkes kendini öldüreceğini söyledi. artık bu evlilik benim için çekilmez oldu ve geçen gün davayı actım. eşim dava actığımı öğrenince bu seferde bana boşanmak istemediğini, boşanmamak için her şeyi yapacağını (bunu beni sevdiği için değil uğraştırmak için yapacağını söyledi) eğer boşanırsamda nafaka ve tazminat alacağını söyledi ben şahit olarak arkadaşımı komsumu ve çilingiri gösterecem
şimdi sorum şu boşanma davasını kazanabilirmiyim ve bu dava yaklaşık ne kadar sürer. benden nafaka ve tazminat alabiirmi asgari ücretin az üstünde bi maaş alıyorum nafak ve tazminat ödemem mümkün değil sonuç hakkında bi kestirmede bulanabilirmisiniz yada dava süreci hakkında bi öneride bulunabilirseniz çok sevinirim
Cevap: İntihara teşebbüs sebebiyle boşanma
dün akşam karakoldan aradılar ifadeye çağırdılar beni eşim, kocam bana şiddet uyguladı gururuma yediremediğim için intihara teşebbüs ettim demiş, bende bunların gerçek olmadığını tartışmamıza komsumuzn tanık olduğunu anlattım, komsumun da ifadesini aldılar o da benim ifademi doğruladı ama sanırım hakkımda kamu davası açılacak,. ben eşyalarımı toplayıp evden ayrıldım, bide eşim benden nafaka ve tazminat almak için işinden ayrılmış.
şimdi ne yapmam lazım arkadaşlar lütfen yardım edin
Herşeyden önce sakin olmalısın.. Komşun eğer ifadeni doğruladıysa davayı sorun etmemelisin ki kamu davasının neden açılacağını anlamadım.
Eşinin verdiği yalan ifade tutanağı ve şahit komşun, boşanma sırasında işine yarayacaktır. Ruhsal durumu yerinde değil gibi anlattığın kadarıyla, kendisini toplaması için zaman verip zamanında davayı açarsan daha uygun olur diye düşünüyorum.
Acilen avukatınıza danışmanızı öneririm.
değerli hukukçu arkdaşlarım eşim şimdide savcılağa gidip "eşim beni geceleri gizli numaradan arayarak taciz ve tehdit ediyor" demiş ne yapmaya çalışıyor olabilir anlamadım, ben kesinlikle onu aramadım, avukatım şehir dışında onunlada görüşemedim. ne yapabilirim?
Alıntı:
eynasi rumuzlu üyeden alıntı
değerli hukukçu arkdaşlarım eşim şimdide savcılağa gidip "eşim beni geceleri gizli numaradan arayarak taciz ve tehdit ediyor" demiş ne yapmaya çalışıyor olabilir anlamadım, ben kesinlikle onu aramadım, avukatım şehir dışında onunlada görüşemedim. ne yapabilirim?
Sayın eynasi,eşini aramadığını savcılıktan eşinin numara dökümünü talep ederek ıspatlayabilirsin.bir dilekçe ile savcılığa başvur.eşin böyle bir suçlama yapıyorsa cevaben savcılıktan ilgili numaranın dökümlerini delil olarak göstermesini talep et bakalım ne yapacak? senin başvurun olumlud eğerlendirilir de savcı bey döküm için ilgili operataöre başvururmu tam bilemiyorum ama eşin bu suçlamasını ispat etmekle yükümlü.