20 günlük evlilik anlaşmalı boşanma
26 haizranda evlendim, fakat eşim beni aldattıgını yakaladım daha evimize bile gecmedik , temmuz sonu düğünümüz vardı.yakalandıktan sonra sen bana inanmadım diyerek bosanmak istedigini benimle artık hiç birsey yaylasamacagını söyledi ve dava acıldı..
ama anladıgım kadarıyla 1 yıl evl olmak durumundayız. ama degiliz peki nasıl anlasmalı bosanıcaz.. ayrıca bu mahkema 10 temmuzda acıldı ne zaman mahkemmiz olur .. ve mahkem masrafları kim öder .. benimle ugrasmasından korkuyorum.
Cevap: 20 günlük evlilik anlaşmalı boşanma
1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanma davası açamazsanız.Evliliğinizin en az 1 yıl sürmüş olması gerekir.Şu durumda boşanmak istiyorsanız aldatma, zina, sadakat yükümlülüğünü ihlal durumlarından dava açabilirsiniz.Kanıtladığınız takdirde de dava lehinize tazminatlar ve nafaka ile sonuçlanabilir.
peki eşim bu davayı nasıl actı ...lütfen bana yardımcı olun.
Alıntı:
gamzeley rumuzlu üyeden alıntı
peki eşim bu davayı nasıl actı ...lütfen bana yardımcı olun.
Eşiniz dava açmış, sizin haberiniz yok, zaten 1 yılı doldurmamış bir evlilik anlaşmalı olması mümkün değil. Demekki çekişmeli bir boşanma sözkonusu olacak. Size tebligat gelecektir. Muhtemelende adli tatilden sonra olacak ilk duruşma.
Hukukta kural; herkes kendi iddiasını ispatlamak zorundadır. Eşinizde boşanmaya neden olan iddialarını ispatlamak zorundadır. Tabii sizinde iddianız olacaksa (aldattığına dair) sizde ispatlamak zorundasınız.
Mahkeme masraflarını (yargılama masrafı) davayı kaybeden taraf öder. Karşı tarafın vekalet ücretinide tabii.
Sizinle uğraşıp uğraşmayacağını kimse bilemez. İşinizi sağlama almak istiyorsanız avukatınızla görüşün, avukatınız yoksa da mutlaka edinin..
Geçmiş olsun..
Sayın dardayım, dediğiniz gibi hukukta herkes iddiasını ispat etmekle mükelleftir sözü çok mantıklı. Eşimin bana açtığı boşanma davasında eşimin avukatı hiçbir iddiasını iapatlayamadı, üstelik dosyaya delil olarak koyduğu "kağıt parçası"nda bile aleyhime bir yazı yoktu. Örnek vermek gerekirse eşimin annesi karakolda " kızım ile aralarında ne sorun olduğunu bilmiyorum" diye ifadesi bile aleyhimde değil. Ama davaya bakan 3. hakim (nerden çıkardığını bilmiyorum) eşimi dövdüğüm gerekçesiyle boşanmaya karar verdi. Benim eşimi dövdüğüme dair en küçük bir delil(cik) bile yok. Eşimin şahitlerinin ifadelerinde bile benim eşimi dövdüğümü görmediklerini söyledikleri halde hakim ne diye eşimi dövdüğüm gerekçesiyle boşanma kararı verebiliyor anlayamıyorum. Hukukta, varolmayan birşeyin olduğunu iddia ettikten sonra delil de yok ise bir hakim nasıl olur da hukuksuz ve haksız bir karar verebilir? Bunun bir cezası yok mudur?
Gamzeley hanım öncelikle geçmiş olsun.geçen yaz aynı durumu bende yaşamıştım.resmi nikahım düğünden 15 gün önce olmuştu.Anlaşmalı boşanma açılmıştı fakat mahkeme salonunda hakim bir yıl dolmadığından boşanamazsınız dedi.Bende düğünümüzün olmadığını bundan sonra biraraya gelmemizin mümkün olmayacağını ve (ilk celsede de bitmesi için )nafaka ve tazminat talebim bulunmadığını,evlilik hayatımızın yaşanmadığını belirttim.Kağıt üstünde kalan eşimde hiçbir talepte bulunmadı.benimde eşimin sorumsuzluğundan inanılmaz maddi kayıplarım olmuş düğün masrafları bana kalmıştı bu yüzden eşime (erkek tarafına)dava açtırdım.dava dosyası bile açtıracak durumum kalmamıştı düğün masraflarından ve Ağustos 2009de resmi nikahımızla başlayan ama düğünümüz olmayıp aynı evde yaşamadığım eşimden 6 ay sonra şubatta boşanmış olduM.eğer maddi manevi talebiniz yoksa çekişmeli görünen bu duruşmayı tek celsede kararlı davranışınızla sonuçlandırabilirsiniz.Sanıyorum ki eşinizin maddi manevi tazminat talebi olmayacaktır.
Gamzeley hanım,bu arada mahkeme gününü açıldığını bildiğiniz yada tahmin ettiğiniz adliyeyi arayarak aile mahkemesi bölümünden eşinizin ve kendi isminizi söyleyerek duruşma günü ve saatini öğrenebilrisiniz.
Tuğba hanım ben artık TC hakimlerine güvenim kalmadı, karşıma çıkan 4 tane hakim de taraflı ve kanunsuz kararlar aldı. Bunu işime gelmeyen kararlar alındığı için değil, gerçekten de taraflı ve kötü niyetli olduklarına inandığım için söylüyorum. Hukuk sistemimizde eğer bu hakimler için bir ceza veya tazminat davası açabilecek bir yol varsa öğrenmek isterim. Ergenekon davasına bakan hakimler de, benim davamın görüldüğü adliyedeki hakimler de bir çete oluşumu izlenimi veriyor. Bunu bütün dünya biliyor, 10 yaşındaki çocuk bile anlar bunları. malesef böyle hakimler, böyle adalet bakanı, böyle bir iktidar olduktan sonra insanlar işlerini mafyaya yaptırmak zorunda kalacaklar yine.
sayın üye şu aşağıda kırpıp düzelttiğim kısıma kadar olan metninizin, yaşadığınız boşanma davası nedeni ile canınızın yangınının eseri olarak görüyorum.
Alıntı:
erhan-1973 rumuzlu üyeden alıntı
Tuğba hanım ben artık TC hakimlerine güvenim kalmadı, karşıma çıkan 4 tane hakim de taraflı ve kanunsuz kararlar aldı. Bunu işime gelmeyen kararlar alındığı için değil, gerçekten de taraflı ve kötü niyetli olduklarına inandığım için söylüyorum. Hukuk sistemimizde eğer bu hakimler için bir ceza veya tazminat davası açabilecek bir yol varsa öğrenmek isterim. .............
Ancak kalan şu kısmı bu siteninde forum sayfalarınında amacının dışında yaklaşımlar içeriyor. Lütfen sadece forum konularına uygun yazılar yazalım.
Alıntı:
............ Ergenekon davasına bakan hakimler de, benim davamın görüldüğü adliyedeki hakimler de bir çete oluşumu izlenimi veriyor. Bunu bütün dünya biliyor, 10 yaşındaki çocuk bile anlar bunları. malesef böyle hakimler, böyle adalet bakanı, böyle bir iktidar olduktan sonra insanlar işlerini mafyaya yaptırmak zorunda kalacaklar yine.
Lütfen daha dikaktli olalım..
Alıntı:
Tuğba hanım ben artık TC hakimlerine güvenim kalmadı, karşıma çıkan 4 tane hakim de taraflı ve kanunsuz kararlar aldı. Bunu işime gelmeyen kararlar alındığı için değil, gerçekten de taraflı ve kötü niyetli olduklarına inandığım için söylüyorum. Hukuk sistemimizde eğer bu hakimler için bir ceza veya tazminat davası açabilecek bir yol varsa öğrenmek isterim. Ergenekon davasına bakan hakimler de, benim davamın görüldüğü adliyedeki hakimler de bir çete oluşumu izlenimi veriyor. Bunu bütün dünya biliyor, 10 yaşındaki çocuk bile anlar bunları. malesef böyle hakimler, böyle adalet bakanı, böyle bir iktidar olduktan sonra insanlar işlerini mafyaya yaptırmak zorunda kalacaklar yine.
Sayın erhan-1973.öcelikle büyük geçmiş olsun belli canınız yanmış.benim hiçbir telebim olmadığından hatta düğünümüzde olmadığı için evliliğimizin temelindne sarsıldığı görülebildi şükür tek celsede bir sene dolmadan boşanabildim.kendini kurtarmaktı amacım ve hiçbişey istemedim.sorumsuz bir insandan ne beklenebilirki.siizn davanız size ağır şartlarla sonuçlandı sanırım