Maaş alamıyoruz, iş bıraksak haklarımız ne olur
Merhabalar
ben özel bir şirkette yaklaşık 5 aydır maaş alamıyorum bir sürü borcum oldu bu yuzden ve sağlığım bozulmak üzere :s vereceklerini sölüyorlar ama ben işi bıraksam kıdem tazminatımı alırmıyım ??? prosedür nedir ?? yaklaşık 3,5 yıldır aynı şirkette çalışıyorum. ayrıca günde 10 saat çalışıyoruz lütfen yardım edin
Cevap: Maaş alamıyoruz, iş bıraksak haklarımız ne olur
Ücretin ödenmemesi, bunun alışkanlık haline gelmesi, çalışan açısından kıdem tazminatına hak kazanarak sözleşme feshine imkan tanıyan bir sebeptir.
Noterden ihtar gönderip, ücretlerinizin ödenmemesi sebebiyle sözleşmenizi feshettiğinizi bildirip, kıdem tazminatı ve ödenmeyen ücretlerinizin (örneğin 7 gün içinde) ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirterek ,ihtarı gönderdiğiniz gün işten ayrılabilirsiniz.
Ancak ücretlerinizi ödemeyen işverenin, bu ihtar ile kıdem tazminatınızı hemen ödemesini beklemek te hayalcilik olacaktır.Ödememesi durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.
Cevap: Maaş alamıyoruz, iş bıraksak haklarımız ne olur
Sayın Erdoğan Kırcalı'nın ifade ettiği gibi hukuki süreç başlatın. Eğer icra takibi sonucunda işverenliğin hacze kabil malı yoksa icra dairesince düzenlenecek aciz vesikası ile en son ödenemeyen üç aylık net (çıplak) maaşlarınızı Ücret Garanti Fonundan alabilirsiniz.