-
Nereye Gidiyor!
YÖK'ün değerli üyeleri uzun uzun düşünerek ve hararetli belkide keyifli tartışmların ardından hukuk fakültelerinin mevcut olan kontenjanlarını artırdılar ve bu hızla tam yol almak amacıyla ilerleyen yıllarda da yeni fakülteler ve kontenjan artırımıyla tam gaz devam edicekler gibi gözüküyor.Ben sitedeki değerli hukukçularımızın,geleceğen hukukçu adaylarının ve hukukseverlerin görüşünü merak ediyorum.Bunca eksikliğe rağmen bu yöntem ne kadar doğru ve Türkiye'ye kazandırır mı kaybettirir mi?Şİmdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.
-
Cevap: Nereye Gidiyor!
ben yökün bu düzenlemelerini doğru bulmuyorum hukuk fakültesinin bir seçkinliği var bu fakültelere girmek zor olmalı ama fakülte ve kontenjan sayıları arttırılarak gayet kolay bir hale getiriliyor
dahası şimdiye kadar ki mezunları tam olarak kullanmamışken neden 2-3 katına çıkarıp herkesi zor durumda bırakıyorlar daha bir ay önce mezun oldum ve şuan ne yapacağımı kara kara düşünüyorum
-
akp hükümeti son 6 yılda birçok şeyi çürütmeyi başardı.Zaten kırık dökük bir eğitim sistemi vardı şuan öyle bir sistem bile yok.Herkesi üniversiteli yapma amacı güttüler.Senin daha etin ne budun ne de her yere üniversite adı altında binalar açıyorsun.Önce ilköğretimden temeli veremeyip ite kaka bütün öğrencileri geçir.Liseye gelsin öğrenci özellikle düz liselerde eğitim diye bir şey verildiğine inanmıyorum.Sonra öss denen bir sınava sok.Adamlar hiçbirşey öğrenmediği için çocukluktan beri össde SIFIR çeksin.Üniversiteye girecek adam bulamayıp baraj puanı indir.Bu sefer zaten düşük olan kalite ayaklar altına insin.İŞTE Bunun açılımı AKP'dir.Bir sorumlu arıyorsak ve cezasını vermek istiyorsak allah aşkına bir daha oy vermeyin bunlara.Hukuk eğitiminin de içine ettiler.Bir fakülteye 1200 öğrenci ne demektir ya?800 öğrenci ne demektir?400 bile fazla aslında ama sağolsun iktidar herkesi üniversiteli yapma amacıyla olmayan fiziksel imkanlarla eğitim! vermeye çalışıyor.Hangi ülkede herkes üniversite mezunu soruyorum burdan.Hukuk eğitimi kontenjan artırımı devam ederse 10 yıl sonra bitmiş durumda olacak benden söylemesi...
-
Pek iyi bir yönde gitmediği kesin bu işin. Bu artışlarla sadece kalite düşer.
Güzel bir deyimimiz var: nerde çokluk orda... Anladınız siz onu :o
Aslında bu artışlar belli şartlar olgunlaştıktan sonra (üniversitelerde gerekli zemin) yapılsaydı iyi de olabilirdi; ancak o şartlar olgunlaşmadan bu artışları yaparlarsa, geçtim onu devam ederlerse bu artışlara,son kötü olacak.
-
Bu yapılanları eleştiriyoruz ancak değiştiremiyoruz.Sizce bu yapılan uygulamalar kasıtlı değil mi arkadaşlar ? Arkasındaki amacı görebiliriz.Sevgilerle...