Ödenmeyen Sigorta Primlerini Alabilme
Merhabalar,
Merhaba benim özel bir sorum olacak,
Ben grafikerlik yapan bir bayanım. 15 Kasım 2008 - 04 Mayıs 2009 tarihleri arasında bağımsız çalışan bir işverenin yanında çalıştım. Sigortamın yatırılmayacağını anladığım için işi bıraktım. Maaşımı elden veriyordu, tek elemanı bendim, başka kimseyi çalıştırmıyordu. İşten ayrıldıktan sonra amcamın oğlunun hesabına maaşımı eksik olarak yatırdı.
Beni çalıştığım süre içinde sigortamı yapmayarak oyaladı, işten ayrıldığım gün bu süre içinde ödemediği sigorta primlerini bana toplu olarak ödemeyi kendisi teklif etti ama hesap numarası isteyip bu primleri de ödemedi.
Bu işveren kayıtsız çalışıyor, lisansız program kullanıyor, bir vergi levhası bile yok, ayrıca öğretmen emeklisi, ve sigortasız işçi çalıştırıyor.
Kendisi telefonlarıma cevap vermediği için mail yoluyla bana olan borcunu ödemesini aksi halde ilgili birimlere sigortasız işçi çalıştırdığını dilekçe ile bildireceğimi söyledim, bana cevap olarak ' istediğini yapabilirsin sonucuna hepberaber katlanırız ' diye bir cevap yazdı hala mailimde duruyor.
Şimdi, ben bu durumda ödenmeyen sigorta primlerimi nasıl alabilirim?
Bana yardımcı olup, bilgilendirirseniz çok sevinirim
Şimdiden Teşekkürler
Cevap: Ödenmeyen Sigorta Primlerini Alabilme
Ödenmeyen sigorta primlerini siz alamazsınız.Bölge çalışma müdürlüğü ve SGK na şikayette bulunarak, hizmet tesbit davası açarak orada çalıştığınızı ıspatlayabilirseniz kurum işvereninizden primleri tahsil eder.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ödenmeyen sigorta primlerini siz alamazsınız.Bölge çalışma müdürlüğü ve SGK na şikayette bulunarak, hizmet tesbit davası açarak orada çalıştığınızı ıspatlayabilirseniz kurum işvereninizden primleri tahsil eder.
Anladım peki forumda bu davayı acabileceğim dilekçe örneği var mı?
Birde bu davanın sonuçlanması ne kadar zaman zaman alır?
Teşekkürler
Alıntı:
twister327 rumuzlu üyeden alıntı
selam benim bir sorum olacak bir restaurantta 8 ay sigortasız calıştım ve 2 gün önce ayrıldım ama yaklaşık 15 gün önce bankaya kredi başvurusu yapacagımı söyleyerek maaş yazısı ve imza sirkülerini aldım belgeler hala bende duruyor sgk ya başvursam ödenmeyen pirimlerimi alabilirmiyim teşekkürler..
selam benim bir sorum olacak bir restaurantta 8 ay sigortasız calıştım ve 2 gün önce ayrıldım ama yaklaşık 15 gün önce bankaya kredi başvurusu yapacagımı söyleyerek maaş yazısı ve imza sirkülerini aldım belgeler hala bende duruyor sgk ya başvursam ödenmeyen pirimlerimi alabilirmiyim teşekkürler..
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yukarıda verilmiş olan cevap sizin için de geçerli.