Kiraci 3 Aydır Kirasını Vermiyor Ve Çıkmıyor
Merhabalar;
Benim sorunumu şöyle izah etmek istiyorum sizlere
Kiracımızla aramızda bir sözleşme yok fakat 3 aydır kira alamıyorum kendisinden ve sürekli benden kaçıyor evde olmuyor ve göremiyorum kendisini telefonunu aldım eşinden fakat onlarda bildirmiş telefonlarıma çıkmıyor oğlum evleneceği için oraya yerleştireceğim bunu kendisine 1.5 ay önce söyledim o günden sonra bir daha konuşmak için kendisini bulamadım kaçıyor sürekli ve ben evden çıkarmak istiyorum bu kişileri benim yapmam gereken nedir kira sözleşmem yok bu konuda ne gibi sıkıntılarım olur ve eve çocuğum taşınacağı için en kısa bir sürede nasıl sonuçlanabilir konu.
Şimdiden yardımlarınız ve beni aydınlattığımız için teşekkür ediyorum.
Cevap: Kiraci 3 Aydır Kirasını Vermiyor Ve Çıkmıyor
Eve giriş tarihi nedir? Kiraları elden mi alıyordunuz bankaya mı yatırırdı?
Eve giriş tarihi 06/2007 Kiraları elden veriyordu daha önce hiç bankaya yatırılmadı.
Alıntı:
_volky_ rumuzlu üyeden alıntı
Eve giriş tarihi 06/2007 Kiraları elden veriyordu daha önce hiç bankaya yatırılmadı.
Kira ücretini; "Elden aldığnızda" karşılığında, aldığınıza dair bir makbuz veriyor muydunuz?
Hayır herhangi bir makbuz vermiyorum.
merhaba, Benimde sorunum benzer. kira bedeli devamlı elden tahsil edildi ancak Kiracı son 3 aydır kirasını odemiyor evden cıkacam dedigi halde cıkmıyor elimde yapmıs oldugumuz kira kontratı var (noter tasdıkli degil) kira kontratında acıkca bır sonrakı kiralama donemi icin (yıllık) %15 artırım yazılı oldugu halde kiriz nedeni ile artırımı kabul etmıyorum dıyor ben arıtırım dan da vazgectım normal kirayıda odemıyor, elektrik, su ve aidat borcuda var abonelık kendı uzerıne ancak kiracı bunları odemeden gittigi zaman oncelıkle benım odeyıp sonra icra kanalı ile almam mı gerekiyor, birde kontrat yapılırken 2.000 TL degerinde 2 adet senet almıstım (senet uzerınde 2008 yılı tarihi mevcut) ben kiracı ile artık yuz goz olmak istemiyorum bu senetleri bir banka aracılıgı ile tahsıl ettirmem sozkonusu olabılırmı yoksa yine icra kanalı ile mı bu senetleri tahsil yoluna gidebilirim. yardımlarınız icin simdiden tesekkur ederim.
Avukat yardımı ile icra takibine girişmenizi tavsiye ederim iki üyeye de.